AddToAny

Pølser i kollagentarm smakte best, mente blindtesterne

Kollagentarm er best i blindtest. Det fant firmaet Arne B. Corneliussen ut på UMAMI-messen. Et knapt flertall likte kollagen bedre enn naturtarm.
Kunsttarmer kommer i mange varianter, med forskjellige produkter til forskjellig bruk. - Vi har plasttarm til pålegg, fibertarm til spekemat og pålegg, kollagentarmer som er spisbare og ikke spisbare til bratwurst og wienerpølser, cellulosetarmer til grillpølser, ramser Roger Brenna opp som eksempler.
Brenna er pølsemaker og produktsjef for tarmer hos Arne B. Corneliussen. Han forteller hvordan ABC har fokusert mye på kollagentarmer i stedet for fåretarmer i det siste. Blant annet på messer, senest på Lillestrøm.

Lik wiener
- Vi serverte wiener med kollagen og fåretarm, ga publikum en bit av hver og ba dem svare på hva de syntes var best. Vi fikk noen interessante svar, konstaterer han.
Det viste seg nemlig at 51 prosent foretrakk pølsene med kollagentarm. 36 prosent likte naturta
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Norges største dagligvareaktør tapte betydelige markedsandeler for første gang på nær 20 år. Reitan-familiens REMA 1000 ble den store vinneren.
Kjøttbransjen 16.03.2023
- Vanlige matvarer kan gjøre deg alvorlig syk, er en gjenganger i mediebildet. Dette forvirrer, skremmer og gjør det ikke enklere for folk å spise sunt, mener Malén Gudbrandsgard, ernæringsfaglig rådgiver i MatPrat.
Kjøttbransjen 16.03.2023
Med en stand på 24 kvadratmeter og de fleste nøkkelansatte i bedriften i aktiv dialog med kunder og besøkende, markerte Pers Kjøkken seg sterkt på årets UMAMI-messe. Og det er selvsagt storhusholdningsmarkedet oppmerksomheten rettes mot.
Kjøttbransjen 16.03.2023
Matbørsen omsatte i fjor for 777 millioner kroner og fikk et driftsresultat på 24 millioner kroner. Det er ned ni millioner kroner fra året før.
Kjøttbransjen 16.03.2023
De er norgesmestre i sameksponering og selger mer fordi kundene finner hele måltidet på samme sted. Nå advarer Rema Iseveien kjøttbransjen mot å produsere for lager og levere dårlig dato: Best dato gir de beste resultatene.
Kjøttbransjen 16.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt