Kjøttbransjen
16.03.2023
Kollagentarm er best i blindtest. Det fant firmaet Arne B. Corneliussen ut på UMAMI-messen. Et knapt flertall likte kollagen bedre enn naturtarm.
Kunsttarmer kommer i mange varianter, med forskjellige produkter til forskjellig bruk. - Vi har plasttarm til pålegg, fibertarm til spekemat og pålegg, kollagentarmer som er spisbare og ikke spisbare til bratwurst og wienerpølser, cellulosetarmer til grillpølser, ramser Roger Brenna opp som eksempler.
Brenna er pølsemaker og produktsjef for tarmer hos Arne B. Corneliussen. Han forteller hvordan ABC har fokusert mye på kollagentarmer i stedet for fåretarmer i det siste. Blant annet på messer, senest på Lillestrøm.
Lik wiener
- Vi serverte wiener med kollagen og fåretarm, ga publikum en bit av hver og ba dem svare på hva de syntes var best. Vi fikk noen interessante svar, konstaterer han.
Det viste seg nemlig at 51 prosent foretrakk pølsene med kollagentarm. 36 prosent likte naturta
Gå til medietBrenna er pølsemaker og produktsjef for tarmer hos Arne B. Corneliussen. Han forteller hvordan ABC har fokusert mye på kollagentarmer i stedet for fåretarmer i det siste. Blant annet på messer, senest på Lillestrøm.
Lik wiener
- Vi serverte wiener med kollagen og fåretarm, ga publikum en bit av hver og ba dem svare på hva de syntes var best. Vi fikk noen interessante svar, konstaterer han.
Det viste seg nemlig at 51 prosent foretrakk pølsene med kollagentarm. 36 prosent likte naturta