AddToAny

På denne arbeidsplassen hører alle dårlig

På denne arbeidsplassen hører alle dårlig
Hørselshemmede fagfolk er ekstra attraktive for mediebedriften Supervisuell AS og dens datterselskaper i Sandefjord. Men én ting bør alle ansatte beherske for å fungere på jobb.
Seks ansatte sitter med koronaavstand rundt et langbord i et toetasjes industribygg rett utenfor Sandefjord sentrum i Viken. Hadde det ikke vært for at Din Hørsel er på besøk, ville lunsjspraten vært nærmest lydløs, fordi den foregår på tegnspråk. I dag derimot er det mye stemmer over lunsjbordet. Husets faste tegnspråktolker Wenche Kjernli og Malin Lundahl oversetter hele tiden tegn til tale og motsatt under intervjuet.

Startet eget selskap
- Slik gjør vi det også når vi har fysiske kundemøter eller snakker med kunder på telefonen. Vi har ikke opplevd kommunikasjonsproblemer med tolk. Uansett skjer det meste av dialogen og avtalene skriftlig og på e-post, sier daglig leder Finn Arild Thordarson. Han er utdannet sivilingeniør, har over 20 års filmerfaring og har brukt tegnspråk det meste av livet.
I 2015 startet han eget selskap sammen med Thomas Blix, også han tegnspråklig og tidligere kollega fra Norges Døveforbund. For å underbygge det faktum at hørselstap kompenseres med synet og visuelle evner, valgte de å kalle firmaet Supervisuell - en allsidig mediebedrift med spisskompetanse på tegnspråkproduksjon. Samarbeidet har med årene utviklet seg til å bli en suksessfull gründerhistorie som i dag omfatter ytterligere tre selskaper: NTS Bygg, NTS Rør og NTS Kompetanse.
SOSIALE ENTREPRENØRER. Alle i minikonsernet Supervisuell i Sandefjord er hørselshemmede og bruker tegnspråk som arbeidsspråk. Her er noen av virksomhetene representert: Fra venstre prosjektleder Bjørn A. Kristiansen i NTS Kompetanse, daglig leder Finn Arild Thordarson og produsent Vivi Hurtley i Supervisuell og daglig leder Tomas Blix i NTS Bygg.

Tegnspråk er arbeidsspråk
Felles for de i alt 17 ansatte, enten de driver med film, bygg, rørlegging eller rådgivning, er at de har store hørselstap eller mangler hørsel.
- Det er et kjent problem at døve og hørselshemmede sliter med å få jobb, selv om de har både utdanning og kunnskap. Når vi ansetter nye, prioriteres hørselshemmede med riktig kompetanse fremfo
Gå til mediet

Flere saker fra Din Hørsel

«Regjeringen vil samordne tjenestetilbudet til skoleelever som har behov for spesiell oppfølging, og foreslår en ordning med barnekoordinatorer. HLF ønsker en egen syns- og audiopedagogtjeneste som følger barna gjennom hele opplæringsløpet. Hvordan vil partiet sikre at disse barna får den oppfølgingen de har behov for?
Din Hørsel 27.08.2021
Mennesker som er rammet av Ménières sykdom sliter i familiære og sosiale sammenhenger. Psykososial oppfølging og rehabilitering kan gi bedre mestring.
Din Hørsel 27.08.2021
Kunnskapsløshet i skolen fører i mange tilfeller til at hørselshemmede elever selv må ta ansvar for å få den tilretteleggingen de har lovmessig krav på. For mange er det en barriere å be om hjelp.
Din Hørsel 27.08.2021
Fagforbundet har mange av sine medlemmer innenfor helsesektoren, og informasjon om hørsel og hørselsproblemer en nå blitt tema i en egen podkast.
Din Hørsel 27.08.2021
Er det mulig å bli forelsket i et par høreapparater? Bare spør filmfotograf Nicholas Lund (31) fra Trondheim, og du får et klart svar.
Din Hørsel 27.08.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt