AddToAny

Nyutviklet tunnelsikringssystem fra gründerbedrift i Agder

I idylliske Gjerstad kommune langt øst i Agder spirer det et gründerbasert lite firma, RightDirection, med en idé og et produkt som satser på å gi sitt bidrag til økt sikkerhet i forbindelse med ulykker og andre hendelser i lengre tunneler.
EN PROTOTYP ER installert inne i en ganske anonym, garasjelignende bygging så langt unna allfarvei at fremmede neppe finner fram til stedet. Der inne fungerer systemet som både skal kunne varsle umiddelbart og bidra til evakuering om noe skulle skje dypt inne i en mørklagt tunnel.
- Den alvorlige ulykken i Gudvangatunnelen ga inspirasjon til å tenke nytt. Vi så at det ikke fantes gode løsninger for å lede folk og kjøretøy ut av en tunnel ved ulykker og brann. Så oppsto ideen om et signalanlegg basert på lys. Enkelt å forstå på alle språk og lett å følge ut av tunnelen. Slik oppsto RightDirection, forteller daglig leder og gründer Kai Hauge, som tidligere bokstavelig talt har satt sine bein inne i en rekke større og mindre tunneler i hele Europa i jobbsammenheng.

Innovasjon Norge stilte opp
- Utvikling og realisering har f
Gå til mediet

Flere saker fra Våre Veger

SJU ENTREPRENØRER SØKTE om å bli prekvalifisert til å bygge E39 Hove-Osli, som er første etappe av Ålgård-Hove. Fem blir med videre.
Våre Veger 10.11.2022
VEFSN ER FØRSTE kommune ut som kjøper en fullrigget kommuneversjon av høvlene fra John Deere. Maskinen er den fjerde av dette merket som er solgt i Norge.
Våre Veger 10.11.2022
Våre Veger 10.11.2022
TOTALT ER DET snakk om 14 delkontrakter for vinterdrift av de kommunale veiene i Trondheim kommune.
Våre Veger 10.11.2022
3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Hvor stor er den årlige bevilgningen over statsbudsjettet til Nye Veier? Hvilket land er rangert som det dårligste i Europa innen trafikksikkerhet?
Våre Veger 10.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt