AddToAny

Ny forskning på gammelt korn

Ny forskning på gammelt korn
Der emmer har vært dyrket i over 8000 år ble hvetesorten Mirakel godkjent for produksjon for seks år siden. Hvorfor utvikler vi nye kornsorter?
DEN HELLIGE TREENIGHET; kniven, trefjøla og brødet. Med et fast grep skjærer du deg gjennom den sprø overflaten og møter brødets myke indre. Dersom brødet er av kornsorten emmer har du noen gode biter i vente. Med en aroma som likner nøtter og med en myk, men fast konsistens er emmer en ny folkefavoritt. Stadig flere ser til de progressive bøndene som dyrker de forhistoriske kornsortene, vi kaller dem urkorn, og emmer er en av dem. Samtidig jobber forskere iherdig med utvikling av nye sorter. Kan du smake forskjellen?
Forskningens verden er full av spørsmål; hvilke sorter egner seg på våre breddegrader, hvordan kan vi optimalisere næringsinnhold, hva skal til for å produsere mer, og ikke minst - hvordan kan vi dyrke mat på en bærekraftig måte? Forskningen på korn fokuserer særlig på kunnskap om agronomiske løsninger som fremmer avling og kvalitet, samtidig som hensynet til klima og milj
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Fra søppelrydding verden over er det registrert at plastsugerør og rørepinner utgjør 7,5 prosent av plastforsøplingen.
Ren Mat 13.03.2019
RÅ Organic Skincare er en liten familiebedrift fra Bergen som spesialiserer seg på hud- og hårpleie etter økologiske og etiske prinsipper.
Ren Mat 13.03.2019
NADIN MARTINUZZI er Ren Mats trofaste fotograf. Real mat er vårt hovedfokus, dette formidler Nadin elegant gjennom sine bilder. facebook.com/ Sentralen/ ELISABETH FAGERLAND
Ren Mat 13.03.2019
Det spirer og gror om våren, og det må vi utnytte mens vi kan. Noen kaller det ugress, vi kaller det helst nyttevekster. Uansett, plukk de unge skuddene om våren, da er de på sitt beste.
Ren Mat 13.03.2019
Endelig er en bruksgenbank på plass for å ivareta mangfoldet av gamle norske plantesorter og fremme bruken av disse.
Ren Mat 13.03.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt