AddToAny

Ny forskning på gammelt korn

Ny forskning på gammelt korn
Der emmer har vært dyrket i over 8000 år ble hvetesorten Mirakel godkjent for produksjon for seks år siden. Hvorfor utvikler vi nye kornsorter?
DEN HELLIGE TREENIGHET; kniven, trefjøla og brødet. Med et fast grep skjærer du deg gjennom den sprø overflaten og møter brødets myke indre. Dersom brødet er av kornsorten emmer har du noen gode biter i vente. Med en aroma som likner nøtter og med en myk, men fast konsistens er emmer en ny folkefavoritt. Stadig flere ser til de progressive bøndene som dyrker de forhistoriske kornsortene, vi kaller dem urkorn, og emmer er en av dem. Samtidig jobber forskere iherdig med utvikling av nye sorter. Kan du smake forskjellen?
Forskningens verden er full av spørsmål; hvilke sorter egner seg på våre breddegrader, hvordan kan vi optimalisere næringsinnhold, hva skal til for å produsere mer, og ikke minst - hvordan kan vi dyrke mat på en bærekraftig måte? Forskningen på korn fokuserer særlig på kunnskap om agronomiske løsninger som fremmer avling og kvalitet, samtidig som hensynet til klima og milj
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Levende brygg på flaske med stedegne nordiske smaker - ikke rart den er å finne på restauranter i Oslogryta som Maaemo, Brutus og Kontrast.
Ren Mat 10.03.2020
Magasinet du holder i hånden er vi stolte av, for det er ganske unikt. I en jungel av matmagasiner kan vi tørre å påstå at ingen er så rendyrket på helse, ekte mat og et grønnere liv som Ren Mat.
Ren Mat 10.03.2020
Det er noe romantisk over å bekjenne seg til tradisjonsmat eller husmannskost. Vi shopper begreper og soler oss i glansen av å sverge til en tenkt fortid hvor velduftende mat fra fancy kremmerhus i «food trucken» på torget skal reflektere det oldemor serverte fra vedkomfyren for hundre år siden. Men når spiste du sist sild som nattmat?
Ren Mat 10.03.2020
Omdømmet til melkekua har falt dramatisk, samtidig eksploderer salget av plantebasert melk. Fra å være en sentral skikkelse i skapelseshistorien, fremstilles kua nå som selve symbolet på dommedag. Må Audhumla vike, eller representerer det endrede markedet en mulighet næringen kan dra nytte av?
Ren Mat 10.03.2020
«Vi har omtrent 60 år med dyrkbar jord igjen på denne planeten hvis vi fortsetter å nedgradere matjorda i samme tempo med industrielt jordbruk» - Time Magazine.
Ren Mat 10.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt