AddToAny

Nordmann på bitumentoppen

Siden studietiden på NTH har han vært opptatt av fornybare energikilder. At han havnet i oljebransjen kan synes som et paradoks, men Stein Ivar Bye er mer opptatt av å finne løsninger på energiutfordringene enn av å peke ut syndere. Nå er han toppleder for Nynas, bitumenselskapet som etter noen turbulente år igjen kan se framover.
VEIEN VAR KORT fra å tråkke sine barnesko i Trondheim, til å bli student ved det som den gang het NTH. Stein Ivar Bye var teknisk interessert, og valget falt til en linje som het termisk energi.
- Jeg har alltid vært opptatt av energiformene som mennesket er avhengige av. Termisk energi omhandler både utslipp og fornybar energi, og det er ingen motsats å være opptatt av dette og selv jobbe innen oljeindustrien. Vi må bare erkjenne at vi er på et feil spor med de klimaproblemene som det moderne samfunnet har skapt. Derfor er jeg er opptatt av at vi skal finne løsninger på dem, og for meg er det ikke snakk om et for eller mot fossile energikilder.
Stein Ivar Bye gikk rett fra skolebenken i Trondheim til Slagentangen og Exxon Mobils anlegg der. Etter to års arbeid ble han tilbudt jobb i utlandet - og har siden hatt internasjonale stillinger i Exxon. Frankrike, England, Italia, Belgia og Sverige har vært noen av hans arbeidssteder. I dag bor han i Annecy utenfor Genève, og pendler mellom bosted og hovedkontoret til Nynas i Stockholm.
Hans første møte med Nynas var som styremedlem i Nynas, deretter ble han valgt som styreleder. De som i dag er majoritetseiere i selskapet ønsket ham inn i denne posisjonen sist sommer. Siden har han også overtatt som konsernleder, CEO, og innehar i dag begge posisjonene. En noe uvant kombinasjon her i Skandinavia, men mere brukt i internasjonale selskaper. Det er en foreløpig løsning og tanken er at det skal ansettes en permanent konserleder på sikt.
- Nynas er et svært spennende selskap med en helt annen forretningsmodell enn andre oljeselskaper jeg har arbeidet i. Vi driver ikke med drivstoff, som er hovedproduktet for de fleste andre raffineriselskaper i vår
Gå til mediet

Flere saker fra Våre Veger

Til tross for at Hålogalandsveikontrakten setter ny standard for klimakrav, tok ikke Vegvesenet høyde for strømbehovet som følger av en mer elektrifisert maskinpark.
Våre Veger 12.10.2023
Franzefoss Pukk var eneste tilbyder, og sikret seg dermed avtalen om å levere pukk og strøsand til Tromdheim kommune.
Våre Veger 12.10.2023
Ikke store oppdraget, men interessen er god.
Våre Veger 12.10.2023
er prisen når Isachsen Anlegg skal utbedre en fylkesvei i Sandefjord.
Våre Veger 12.10.2023
Våre Veger 12.10.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt