AddToAny

Mitt største ønske er å få bidra til å slukke brannen i helsevesenet

Når Norge så sårt trenger flere sykepleiere, bør helsefagarbeidere som har vært i yrket i flere år, få sjansen.
Jeg sitter i stuen min og ser ut over Fanafjorden. Kaffekoppen er ved min høyre side og lærebøker for videregående skole ved min venstre side. Det kunne vært et koselig stemningsbilde. Sannheten er en annen.

Snart skal jeg på kveldsvakt på det lokale sykehjemmet. Jeg er 36 år gammel og har en grei CV. Jeg har en bachelorgrad i ledelse og et årsstudium i medisin. Generell programmering finner du også på CV-en min. Jeg behersker fire språk, og jeg har gått et år på sykepleien.

Jeg har erfaring, men er ikke kvalifisert

Jeg har arbeidserfaring fra sykehus, sykehjem, hjemmesykepleie, rus og miljøarbeid. I tillegg har jeg vært prosjektleder på et krisesenter. Men jeg er dessverre ikke kvalifisert til å bli sykepleier.

Medisinsk sengepost har gitt meg kompetansen til å handle raskt i akutte situasjoner. Sykehjemmet har lært meg god pleie av alle typer pasienter. Rusomsorgen har lært meg kartlegging og psykologi. Uansett hvor jeg har jobbet, er omsorgen for mennesket

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Mange nordmenn dør uten at vi strengt tatt vet årsaken, ifølge Christian Lycke Ellingsen. Han har studert data om rundt en million dødsfall og skrevet doktorgrad om det han fant.
Sykepleien 22.03.2023
Celine Roche ga i fjor ut bok der hun beskrev en svært krevende sykepleierhverdag. Nå har hun sluttet etter drøyt ti år i yrket.
Sykepleien 22.03.2023
- Skal vi ha nok sykepleiere alle steder hvor det er behov for dem over tid, må alle disse aktørene gjøre det de kan for å få dette til.
Sykepleien 22.03.2023
Det er ikke høyere risiko for svangerskapskomplikasjoner for kvinner som selv ble unnfanget med assistert befruktning, viser en studie fra Folkehelseinstituttet (FHI).
Sykepleien 22.03.2023
Sammendrag Bakgrunn: Metaforer egner seg til å gi uttrykk for det som ikke er umiddelbart synlig, men som likevel kan være en konkret følelse eller kroppserfaring.
Sykepleien 22.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt