AddToAny

- Lavere krav til studiet løser ikke sykepleiermangelen

- Jeg går ikke med på tanken om at man øker rekrutteringen ved å senke krav og kompetanse. Det jo er ikke antall søkere til sykepleierutdanningene som er problemet, skriver Bente H. Pedersen.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens holdning.

Med vantro leste jeg den pensjonerte sykepleieren Monica Flors debattinnlegg publisert i Sykepleien 25. september. Hun tar til orde for at sykepleierutdanningen skal gjøres kortere, at man skal fjerne bachelorgraden og at man ikke trenger høyskole- eller universitet til å tilby denne utdanningen.

I tillegg vil Flor fjerne viktige karakterkrav fra videregående skole slik at flere vil søke seg til sykepleierutdanningen og dermed ha sjanse til å komme inn selv med dårligere karakterer.

Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. For å starte kan jeg opplyse om at jeg er sykepleier med spesialutdanning i kardiologi. Jeg har jobbet i over 20 år på medisinsk overvåkningsavdeling (MOA) ved Sykehuset Levanger og før dette fire år på lungeavdelingen. Min utdannelse, yrkesbakgrunn og erfaring tilsier noe helt annet enn det Flor hevder seg kompetent til å uttale seg om.

Yrket krever

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

En uforutsigbar koronasituasjon, mer influensa og RSV-virus kan gi stor belastning på sykehusene, frykter Folkehelseinstituttet.
Sykepleien 08.12.2022
Sammendrag Bakgrunn: De siste årene har det vært oppmerksomhet på å heve kvaliteten i praksisstudiene, som utgjør 50 prosent av bachelorutdanningen i sykepleie.
Sykepleien 08.12.2022
Appen kan brukes for å gi korte beskjeder, avklare noe og stille enkle spørsmål. Den er tenkt brukt som et supplement til tolk når helsepersonell skal snakke med minoritetsspråklige pasienter.
Sykepleien 08.12.2022
SV frykter at helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) ikke har god nok styring med reglene for vikarbyråer som skal gjelde i helsevesenet. Rødt er også kritisk.
Sykepleien 08.12.2022
Er det forsvarlig at en sykepleierstudent som uteksamineres etter tre år på en bachelorutdanning, har tilbrakt de siste tre praksisperiodene kun i hjemmesykepleien?
Sykepleien 07.12.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt