AddToAny

Krever ny kompetanse av hjemmetjenestene: Kraftig økning av pasienter under 50 år

Behovet for pleie- og omsorgstjenester i hjemmetjenesten i fremtiden knyttes ofte til eldrebølgen. En ny rapport viser at det er pasienter under 50 år som øker mest.
Rapporten «Tapere og vinnere i den kommunal helse- og omsorgstjenesten», som er utarbeidet for Norsk Sykepleierforbund (NSF), har Vista Analyse hentet tall fra Statistisk sentralbyrå som viser at pasientgruppen under 67 år er den som krever stadig flere arbeidstimer av hjemmetjenestene.

I perioden 2012 til 2020 har det vært en kraftig økning i pasienter under 67 år, og da særlig i aldersgruppen under 50 år.

Nær 15 000 flere pasienter i aldersgruppen under 50 år får hjelp hjemme i 2020 enn i 2012. I 2012 var det rundt 30 000 pasienter i denne gruppen, i 2020 har det økt til 45 000.

I 2020 er det registrert i underkant av 35 000 i aldersgruppen 67-79 år som får hjelp hjemme og i aldersgruppen 80-89 år er det i overkant av 40 000 som pleies hjemme.

Lill Sverresdatter Larsen, forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund (NSF) skriver i en e-post at det er et stort spenn av oppgaver som tidligere bare ble gjort på sykehus som nå skal løses i kommunen.

I rapporten nevnes blant annet diss

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Sykepleie er som jazz. Hva kjennetegner jazz? Improvisasjon.
Sykepleien 28.09.2023
Skjalg Fjellheim (55) er ansatt som ny direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Helse Nord. Han har siden 2015 vært politisk redaktør i Nordlys.
Sykepleien 28.09.2023
Lovverket i dag tek ikkje godt nok hand om dei pårørande sine behov. Kva vert forventa av dei i framtida når det tilretteleggast for meir heimetid og heimedød?
Sykepleien 28.09.2023
Milliongaver skaper hodebry for Helgelandssykehuset. Helgeland sykehusaksjon ønsker å samle inn penger til å skaffe Helgelandsykehuset Mo i Rana en operasjonsrobot.
Sykepleien 28.09.2023
Dyre kreftmedisiner, høyere valutakurser og økning i legemiddelbruk førte til en markant økning i utgiftene til legemidler i Norge i perioden fra 2018 til 2022.
Sykepleien 28.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt