AddToAny

Konditorkunstneren

På kjøleskapsdøra hjemme hos Sverre Sætre har kona hengt opp en lapp. Der står det: «Ta det med ro, du har ikke kontroll uansett.» Det er ikke helt sant. For én ting har Sverre full kontroll på: konditorkunsten sin.
Jeg er nok en typisk perfeksjonist.
Det er en bra ting, men det har en slagside. Hvis du skal jobbe mot et OL, trenger du det. I hverdagen kan det være litt negativt. Jeg vil jo helst ha full kontroll på alt, og det kan være litt slitsomt både for meg og omgivelsene.
- Har du tellekanter i klesskapet ditt? - Ja. Slurv er det verste jeg vet, sier konditormester Sverre Sætre.
Presis klokken 12 kommer han inn i konditoriet sitt på Briskeby, selvfølgelig er han punktlig også. Men det er et annet ord som summerer opp inntrykket av denne sagnomsuste kokken og konditoren: vennlig. Ansiktet hans smiler liksom hele tiden, som om han går rundt med en grunnleggende glede inni seg.
- Jeg er veldig mye glad. Hver morgen når jeg våkner - alltid klokken ti på sju, jeg trenger ikke vekkeklokke - da tenker jeg: Dette skal bli en fin dag. Så går jeg en liten tur i sola før jeg spiser frokost og starter arbeidsdagen min.

Seier i VM og OL
Sverre Sætre har vunnet både kokke-VM (2006) og kokke-OL (2008) sammen med kokkelandslaget. Etter det har han blitt en av Norges mest anerkjente konditorer, med bryllupskaker og sjokoladeskulpturer som sine spesialiteter. I tillegg har han skrevet en rekke bestselgende kokebøker om baking, kaker og sjokolade.
- Egentlig var planen min å studere kunsthistorie, jeg har alltid vært glad i kunst. Da jeg var liten, drev jeg med alt fra tegning og maling til å lage skulpturer i gips. Begge foreldrene mine var lærere, og jeg var flink på skolen, så det lå liksom i kortene at jeg skulle gå en akademisk vei
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt