- Det var veldig stas. Spesialitetsmerket er en gjev utmerkelse for oss som bønder og alle som leverer til oss, sier Inger Lise Aarrestad Rettedal.
I UTSTEIN KLOSTERS RIKE
Sammen med mannen, Anders Schanche Rettedal driver hun Utstein gård, som omkranser Norges eneste bevarte middelalderkloster. I tillegg til egen lammeproduksjon samarbeider Utstein gård med 46 andre sauebønder på Rennesøy og Finnøy, som også leverer lam under varemerket Klosterlam. Alle gårdsbrukene hørte i sin tid til under Utstein kloster.
I følge avtalen med Nortura og Rema 1000 skal det i år leveres mellom 2500 og 3000 lam som Klosterlam. Lamma blir kvalitetsvurdert på slaktelinja, og lam som ikke oppfyller kvalitetskravene går inn i den vanlige varestrømmen til Nortura.
Spesialitet: Ferskt lam fra Klosterlam kan nå smykke seg med spesialitetsmerket til Matmerk. Foto: Nortura
- De første ferske forsyningene av Klosterlam var i butikken i uke 33, så vi er blant de s