Baker og Konditor
17.09.2021
La deg inspirere av denne karamell-terten med smuldredeig, karamell med ristede nøtter og krem med pasjonsfrukt-juice.
SMULDREDEIG
TIL CA. 10 PERSONER
120 g saltet smør 45 g egg (1 stk.) 80 g melis 30 g mandelmel (eller hasselnøtt-mel) 1 g flytende vanilje 225 g hvetemel T.55
FREMGANGSMÅTE
Bland sammen ingrediensene unntatt hvetemel. Bland inn hvetemelet uten å arbeide deigen for mye. Sett kaldt i ca. en halvtime.
Kjevle ut deigen til et 3 mm tykt lag og tryk
Gå til medietTIL CA. 10 PERSONER
120 g saltet smør 45 g egg (1 stk.) 80 g melis 30 g mandelmel (eller hasselnøtt-mel) 1 g flytende vanilje 225 g hvetemel T.55
FREMGANGSMÅTE
Bland sammen ingrediensene unntatt hvetemel. Bland inn hvetemelet uten å arbeide deigen for mye. Sett kaldt i ca. en halvtime.
Kjevle ut deigen til et 3 mm tykt lag og tryk