AddToAny

Jo nærmere vi er matproduksjonen, desto mer innlysende blir det å ivareta jordas ressurser skånsomt.

Jo nærmere vi er matproduksjonen, desto mer innlysende blir det å ivareta jordas ressurser skånsomt.
Vi vet for sikkert at etter regnet kommer sola. Det gir håp, slik som synet av en spire som har funnet sin vei gjennom asfalten er like forunderlig og inspirerende hver gang.
Som samfunn kommer vi oss gjennom krisen - hva kan den lære oss og hvordan kan det se ut på andre siden?
Vi har lært at vi setter pris på mer tid med familie, å finne tilbake til gamle kunster på kjøkkenet og å bare være. Vi har kjent sterkere på at mange av oss i vår del av verden er privilegerte og at det stadig er en skjev og urettferdig verden. Vi har lært at primærnæringer og arbeidere utfører arbeid som er helt essensielt, fra å redde liv til å dyrke maten vår. Vi har lært at det lønner seg å gå på NAV, fremfor å arbeide med noe nevenyttig på en gård. Vi har lært at medarbeidereide bedrifter er mer motstandsdyktige mot kriser, ifølge Eivind Hoff-Elimari i Klassekampen 2. mai. Vi har lært at når mennesker griper inn for kraftig i naturen, vil moder jord få siste ordet. Det forteller oss at status quo er på ingen måte bærekraftig. Vi sier oss enig med 1100 eksperter og 70 organisasjoner fra over 60 land, som i et åpent brev oppfordrer til motvekst for et mer rettferd
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt