AddToAny

- I kampen mot covid-19 ble jeg omdisponert fra seksualrådgivning til legevakt

- I kampen mot covid-19 ble jeg omdisponert fra seksualrådgivning til legevakt
116 117? Legevaktstelefonen, altså? Tja, det har jeg ikke prøvd før, så det greier jeg vel! skriver Laila Huse Skoglund.
Til vanlig er jeg koordinator for helsestasjon for ungdom og helsestasjon for gutter og underviser om seksualitet i ungdomsskolen. Jeg stortrives i denne rollen og elsker å reise rundt og snakke med ungdom om sex og grenser og alt som hører til det.

Men da covid-19 kom til Viken, ble helsesykepleierne i skolehelsetjenesten tatt ut for å håndtere koronatelefon og koronatesting. Jeg var en av dem som ble satt til å besvare koronatelefonen.

Etter omtrent en uke på koronatelefonen ble jeg oppringt av min leder, som sa at jeg var en av en liten gjeng helsesykepleiere som skulle flytte over til 116 117.

Jeg skal innrømme at jeg var i overkant spent og nervøs i forkant av opplæringen. Legevaktstelefonen har jeg brukt til veiledning selv, både i situasjoner med egne barn og på ungdomsskolen. Nå skulle jeg altså selv veilede befolkningen i kommunen.

Bratt læringskurve

Arbeidskarrieren på 116 117 startet med en dags opplæring i Manchester Telefon Triage. Dette er et verktøy som brukes for å sette hastegrad på innringerens (pasientens) utfordring. Det var mye ny informasjon å ta inn, men jeg antok at en del ville falle på plass de neste tre dagene, da jeg skulle sitte på såkalt medlytt.

Medlytt innebar at jeg satt sammen med en erfaren sykepleier fra legevakten, som var telefonoperatør. Jeg lyttet til samtalene som sykepleier hadde med innringerne, og sammen reflekterte vi over samtalene etterpå.

Læringskurven har vært bratt. For sykepleiere som jobber på legeva

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Andrzej Gorecki er sykmeldt, men får ikke sykepenger. Han forstår ikke hvorfor.
Sykepleien 20.02.2024
Kanskje er det alderen, men jeg klarer bare ikke å mønstre den store begeistringen for den siste kunstig intelligens-bølgen.
Sykepleien 06.12.2023
Det finnes ikke en stor reserve av sykepleiere, viser denne studien. De aller fleste har relevante stillinger, selv om de ikke arbeider med direkte pasientkontakt.
Sykepleien 13.10.2023
DU VET KANSKJE at du har pensjonen din i KLP og at du har «offentlig tjenestepensjon», men vet du hva dette egentlig betyr for deg?
Sykepleien 13.10.2023
Sykepleie er som jazz. Hva kjennetegner jazz? Improvisasjon.
Sykepleien 28.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt