Baker og Konditor
09.06.2023
Det blir eksperimentert med nye smaker, kombinasjoner og konsepter, og teknologien byr på stadig nye muligheter. Her er noen trender i bransjen vår.
Har du prøvd hybridbrød, cronut eller smaker som kaktus og matcha-teblader med naturlig koffein, eller bacon og sjokolade sammen? Nye smakskombinasjoner blir til og bidrar til at noen klarer å skille seg ut i markedet. Fokuset på surdeigsprodukter er fortsatt stort og hybridbrødet har dukket opp som en blanding av surdeigsbrød og brød med gjær, slik cronut oppsto fra croissant og donut. Slik sikres heveprosessen, samtidig som brødet fortsatt inneholder mindre gjær enn vanlige brød.
- Stadig flere forbrukere starter sin egen surdeig hjemme i kjøleskapet. Surdeigsbrød oppleves ekte og sunnere. Én grunn er kanskje at modningstiden er lenger, og det er mer tidkrevende å lage enn annet brød. Både industribakerne og de små h
Gå til mediet- Stadig flere forbrukere starter sin egen surdeig hjemme i kjøleskapet. Surdeigsbrød oppleves ekte og sunnere. Én grunn er kanskje at modningstiden er lenger, og det er mer tidkrevende å lage enn annet brød. Både industribakerne og de små h