Kjøttbransjen
13.06.2024
Er holdbarheten i produktene dine godt nok dokumentert? ListWare holdbarhetskalkulator hjelper til med slik beregning, og dette blir tema i neste utgave av KLF-studio hvor Sigrun J. Hauge, fagsjef Mattrygghet i Animalia, skal orientere om temaet.
Gjennom FoU-prosjektet ListComplex har Hauge vært sentral i utviklingen av Listware, en holdbarhets-kalkulator til bruk hos norske næringsmiddelprodusenter som produserer spiseklare matvarer.
Kjøttbedrifter skal vurdere potensialet for listeria-vekst og kvalitetsforringelse for hvert enkelt produkt. Med hundrevis av varelinjer kan det være en utfordring å vedlikeholde og å sikre oppdatert dokumentasjon slik regelverket krever.
Den nettbaserte kalkulatoren' Listware gir billigere og enklere risikovurderinger enn lab-forsøk, og bedriftene får enkelt tilgang på beregninger som kan benyttes som dokumentasjon overfor Mattilsynet.
Dokumentasjon viktig
- Holdbarheten til spiseklare produkter bestemmes av matprodusenten. Et viktig kriterium for fastsettelse av holdbarhet, er at listeriab
Gå til medietKjøttbedrifter skal vurdere potensialet for listeria-vekst og kvalitetsforringelse for hvert enkelt produkt. Med hundrevis av varelinjer kan det være en utfordring å vedlikeholde og å sikre oppdatert dokumentasjon slik regelverket krever.
Den nettbaserte kalkulatoren' Listware gir billigere og enklere risikovurderinger enn lab-forsøk, og bedriftene får enkelt tilgang på beregninger som kan benyttes som dokumentasjon overfor Mattilsynet.
Dokumentasjon viktig
- Holdbarheten til spiseklare produkter bestemmes av matprodusenten. Et viktig kriterium for fastsettelse av holdbarhet, er at listeriab


































































































