AddToAny

Hjelp til å tenke nytt

Hjelp til å tenke nytt
Ni baker- og konditorbedrifter skal delta i en prosess som tvinger dem til både innovasjon og produktutvikling.
Det vil bli stadig tøffere å være litt bakeri, litt butikk og litt serveringssted, slo konsulentselskapet Menon fast i sin mulighetsanalyse for baker- og konditorbransjen i fjor. For å lykkes i fremtiden må aktørene bestemme seg for hvor de hører hjemme og investere i kompetansen som kreves for å være best i dette segmentet, konkluderte rapporten.

Nå er ni baker- og konditorbedrifter fra hele landet klare til å ta slike valg - sammen - og med litt hjelp fra eksterne rådgivere. Startskuddet for prosessen «FRAM Bakeri - Jakten på muligheter» går 18. april i år med bedriftsrådgiver Vigdis Myhre Næsseth som prosjektleder. Hun forteller at innovasjon og produktutvikling blir to viktige tema gjennom den halvannet år lange prosessen.



Viktige veivalg

- De ni bedriftene som skal være med, er alle i en litt vanskelig situasjon størrelsesmessig. De er for små for de store dagligvarekjedene, men likevel for store til å regnes som små håndverksbakerier. Derfor må de ta noen viktige veivalg, hvor de er nødt til å tenke nytt og annerledes, sier Myhre.

Hun har satt opp et program som består av totalt seks samlinger, inkludert en studiereise til San Fransisco. Målet er at bedriftene som deltar skal oppnå økt konku
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt