AddToAny

- Har ikke kartlagt taksonomiberedskapen

Finanstilsynet har ikke målt hvor forberedt bank og forsikring er til å innfri taksonomikravene som ventes før sommeren. DNB erklærer seg på sin side godt rustet til å imøtekomme krav knyttet til taksonomi og bærekraftrapportering.
Hasse Farstad

- Finanstilsynet har ikke kartlagt hvor godt rustet norske finansforetak er til å møte kravene om taksonomi- og bærekraftrapportering. Vi vil peke på at regelverket er omfattende og at foretakene må sette av tilstrekkelige ressurser for å etterleve de nye kravene, sier Per Mathis Kongsrud, avdelingsdirektør i avdeling for digitalisering og analyse i Finanstilsynet, til Finansfokus.

Foretakene må sette av tilstrekkelige ressurser for å etterleve de nye kravene.

Per Mathis Kongsrud, avdelingsdirektør Finanstilsynet.

Han fremholder at Finanstilsynet skal påse at foretak under tilsyn tar hensyn til all risiko i sin risiko- og kapitalstyring, herunder bærekraft- og klimarisiko, at de informerer om bærekraft og klimarisiko i tråd med krav fra myndighetene, og at de ikke selger produkter som bærekraftige uten at det er et solid grunnlag for å gjøre det.

Han gjør det klart at den tilsynsoppfølgingen av foretakenes etterlevelse av regelverk for bærekraft og klimarisiko vil kreve økte ressurser i årene framover. Blant annet må Finanstilsynet bygge opp kunnskap og etablere verktøy og rutiner for tilsynsaktiviteten.

STORTINGET BESTEMMER

- Dette krever økonomiske midler. Finanstilsynets arbeid må tilpasses innenfor gjeldende budsjetter. Driftsmidlene fastsettes ikke av Finanstilsynet selv, men bevilges i de årlige statsbudsjettene, som fastsettes av Stortinget, sier Kongsrud.

Etter et stedlig tilsyn hos DNB i mars i fjor, hadde Finanstilsynet kritiske bemerkninger til bankens retningslinjer og praksis på klima og bærekraft i forretningsområdet personmarked.

IKKE KARTLAGT: Finanstilsynet har ikke kartlagt hvor godt rustet norske finansforetak er til å møte taksonomikravene, sier avdelingsdirektør Per Mathis Kongsrud i Finanstilsynet. (FOTO: Finanstilsynet)

Det ble blant annet påpekt at banken ikke brukte dataene den samlet inn på bærekraft i sine kredittvurderingene. Tilsynet bemerket også at

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

I begynnelsen av mai konkluderte EUs konkurranseavdeling med at Apple har misbrukt sin markedsposisjon gjennom å nekte andre mobile lommebøker å få tilgang til NFC-chipen til Iphone. Det gleder Even Westerveld i Vipps.
Finansfokus 25.05.2022
Sanksjoner er dårlig kalibrerte virkemidler for å få til regimeendring i Russland, mener forsker Julie Wilhelmsen Hun er redd de kan føre til økt misnøye mot vesten blant vanlige folk.
Finansfokus 24.05.2022
Nå blir også Haugesund Sparebank med på medeierskapstrenden og tilbyr de ansatte rabatterte egenkapitalbevis.
Finansfokus 23.05.2022
Inkassobransjen jobber med å tilpasse seg etter salær-endringene i 2020, samt automatisering og digitalisering. Det er de største utfordringene for Ida Marie Haugsnes i Visma Financial Solutions.
Finansfokus 20.05.2022
I dag fyller den første norske sparebanken 200 år. Christiania Sparebank ble grunnlagt 19. mai 1822. Dagen markeres med et storstilt jubileumsarrangement på Sentralen i Oslo. Temaet for konferansen er allmennytten i fortid, nåtid og fremtid.
Finansfokus 19.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt