Baker og Konditor
15.09.2017
Gode rammebetingelser kommer ikke av seg selv. Vår konkurranseutsatte bransje merker sterk konkurranse hver eneste dag, ikke minst fra import, særnorske avgifter og reguleringer. Derfor er det viktig å ha en bransjeforening som jobber daglig med næringspolitikken for bransjen, slik at rammevilkårene gir lønnsomme bedrifter.
Godt utdanningstilbud er avgjørende
Den nye yrkesfaglige tilbudsstrukturen har vært gjennom en omfattende prosess og er nå ute på høring fra Kunnskapsdepartementet. BKLF har gjennom sin deltakelse i Faglig Råd for Mat- og Restaurantfag, jobbet for at yrkesutdannelsen Baker- og konditorfag, skal endres slik at man får en tidligere spesialisering ved å opprette VG2 Baker- og Konditor fremfor et VG2 Matfag som i dag. Dette er ikke en selvfølge, og forslaget har møtt motstand fra utdanningssektoren, men det ser nå ut til å være på plass, ikke minst etter sterkt ønske fra egen bransje. Hvis dette blir vedtatt, vil det være en viktig seier for utdanningen innen baker- og konditorfaget.
Norske særavgifter skaper konkurransevridning
Bedrifter i Norge har mange særavgifter som våre naboland og land i Europa ikke har. BKLF har gjennom arbeidsgruppe
Gå til medietDen nye yrkesfaglige tilbudsstrukturen har vært gjennom en omfattende prosess og er nå ute på høring fra Kunnskapsdepartementet. BKLF har gjennom sin deltakelse i Faglig Råd for Mat- og Restaurantfag, jobbet for at yrkesutdannelsen Baker- og konditorfag, skal endres slik at man får en tidligere spesialisering ved å opprette VG2 Baker- og Konditor fremfor et VG2 Matfag som i dag. Dette er ikke en selvfølge, og forslaget har møtt motstand fra utdanningssektoren, men det ser nå ut til å være på plass, ikke minst etter sterkt ønske fra egen bransje. Hvis dette blir vedtatt, vil det være en viktig seier for utdanningen innen baker- og konditorfaget.
Norske særavgifter skaper konkurransevridning
Bedrifter i Norge har mange særavgifter som våre naboland og land i Europa ikke har. BKLF har gjennom arbeidsgruppe