AddToAny

Gode fagfolk setter spor etter seg

Gode fagfolk vet at det å bli rammet av psykose er som et psykisk jordskjelv, og at det tar tid å binde verden sammen igjen.
Dette er en hyllest til Birthe, Gunvor, Margunn, Ragnhild og Tore ved seksjonen for tidlig psykose, som nå går av med pensjon. De har arbeidet i mer enn 30 år i psykisk helsevern og har viet sine yrkesaktive liv til å hjelpe unge mennesker med psykose.

Vi på Avdeling for spesialisert psykosebehandling ønsker å hedre deres arbeid. Vi vil belyse grunnlagstenkningen som har vært sentral i deres forståelse og utøvelse av omsorg til pasientgruppen.

Et tilbakeblikk

Våre kolleger startet i psykisk helsevern i 1980-årene. På den tiden var det økt oppmerksomhet rundt unge mennesker med psykose, herunder schizofreni. Nye tanker om behandlingstilbudet vokste frem, og flere steder i Norge ble det etablert spesialavdelinger med unge som målgruppe.

Ett av disse stedene var avdeling Blåbærlia ved Sandviken sykehus i Bergen med 16 sengeplasser. Målet med behandlingstilbudet var å hindre at unge mennesker med langvarige psykosetilstander forble innlagt på sykehus resten av sitt liv. Etter endt behandling ble pasientene utskrevet til tilpassede boliger eller til foreldrene sine.

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Andrzej Gorecki er sykmeldt, men får ikke sykepenger. Han forstår ikke hvorfor.
Sykepleien 20.02.2024
Kanskje er det alderen, men jeg klarer bare ikke å mønstre den store begeistringen for den siste kunstig intelligens-bølgen.
Sykepleien 06.12.2023
Det finnes ikke en stor reserve av sykepleiere, viser denne studien. De aller fleste har relevante stillinger, selv om de ikke arbeider med direkte pasientkontakt.
Sykepleien 13.10.2023
DU VET KANSKJE at du har pensjonen din i KLP og at du har «offentlig tjenestepensjon», men vet du hva dette egentlig betyr for deg?
Sykepleien 13.10.2023
Sykepleie er som jazz. Hva kjennetegner jazz? Improvisasjon.
Sykepleien 28.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt