Kjøttbransjen
02.02.2023
Så og sei alle norske kjøttbedrifter oppgjev at dyrevelferd er høgt prioritert og ein del av strategien. Men kvifor lykkast dei i ulik grad? Kva er skilnaden mellom dei gode og dei mindre gode slakteria når det gjeld arbeidet med dyrevelferd? Svaret ligg i korleis leiarskapet blir utøvd og kva kultur som rår.
Forsking og vår erfaring viser at tilsette ved norske slakteri ønskjer at dyra skal ha det så godt som mogleg. Men for at dette ønskjet skal vise seg i konkret handling, må dyrevelferd også vera ein del av kulturen i verksemda.
Krav om «dva»
Det er meir enn ti år sidan EU-regelverket for dyrevelferd på slakteri blei gjort gjeldande i Noreg og det blei innført krav om ein dyrevelferdsansvarleg («dva») på alle slakteri. Den som blir utnemnd til «dva» skal ha eit særleg an
Gå til medietKrav om «dva»
Det er meir enn ti år sidan EU-regelverket for dyrevelferd på slakteri blei gjort gjeldande i Noreg og det blei innført krav om ein dyrevelferdsansvarleg («dva») på alle slakteri. Den som blir utnemnd til «dva» skal ha eit særleg an