Baker og Konditor
17.09.2021
Ingelsrud Konditori AS (Magnor), Harstadbotn Bakeri & Konditori AS (Harstad) og Ryfylke Bakeri og Konditori AS (Jørpeland) er finalister i Årets Bakeri 2021.
Det er bransjeforeningen Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) som står bak konkurransen, og det er i år fjerde gang Årets Bakeri kåres i Norge. Tidligere vinnere av prisen er Edgars Bakeri i Mandal (2018), Elda bakeri i Sandnes (2019) og Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020).
19 bakerier fra hele landet har kjempet om å bli kåret til Årets Bakeri 2021. Nå står tre av dem igjen som finalister.
- Det var mange gode nominerte bakerier til årets konkurranse. I år er temaet fagkompetanse, og juryen har lagt vekt på hvordan bakeriene jobber med å utvikle fagkompetanse i hverdagen og hvordan de bruker fagkompetanse i sin strategiske satsing i markedet. Det er også et krav at bakeriene er aktive når det gjelder å ha lærlinger, både for å bidra inn i eget bakeri og for å bidra til å heve fagkompetansen i bransjen generelt, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth.
Kåring av Årets Bakeri 2021 skjer ved fremmøte på vinnerbakeriet 1. oktober. Vinneren vil motta diplom, blomster og en pengepremie på 10 000 kroner.
INGELSRUD KONDITORI AS, MAGNOR
- Det er veldig overraskende å bli nominert til Årets Bakeri. Vi vet ikke hvem som nominerte oss, men vi synes det er kjempegøy. Jeg hadde ikke trodde at vi skulle være med i en slik kåring såpass kort tid etter vi etablerte oss, sier daglig leder Andrea Ingelsrud. Hun eier bakeriet sammen med Anne Grete Sandnes og Michael Sigvartsen.
- Jeg er veldig opptatt av kvalitet. Vi lager alt for hånd og bruker kortreiste råvarer som egg fra Eidskog og bær hentet fra lokalområdet. Vi slår opp for hånd og har lange liggetider
Gå til mediet19 bakerier fra hele landet har kjempet om å bli kåret til Årets Bakeri 2021. Nå står tre av dem igjen som finalister.
- Det var mange gode nominerte bakerier til årets konkurranse. I år er temaet fagkompetanse, og juryen har lagt vekt på hvordan bakeriene jobber med å utvikle fagkompetanse i hverdagen og hvordan de bruker fagkompetanse i sin strategiske satsing i markedet. Det er også et krav at bakeriene er aktive når det gjelder å ha lærlinger, både for å bidra inn i eget bakeri og for å bidra til å heve fagkompetansen i bransjen generelt, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth.
Kåring av Årets Bakeri 2021 skjer ved fremmøte på vinnerbakeriet 1. oktober. Vinneren vil motta diplom, blomster og en pengepremie på 10 000 kroner.
INGELSRUD KONDITORI AS, MAGNOR
- Det er veldig overraskende å bli nominert til Årets Bakeri. Vi vet ikke hvem som nominerte oss, men vi synes det er kjempegøy. Jeg hadde ikke trodde at vi skulle være med i en slik kåring såpass kort tid etter vi etablerte oss, sier daglig leder Andrea Ingelsrud. Hun eier bakeriet sammen med Anne Grete Sandnes og Michael Sigvartsen.
- Jeg er veldig opptatt av kvalitet. Vi lager alt for hånd og bruker kortreiste råvarer som egg fra Eidskog og bær hentet fra lokalområdet. Vi slår opp for hånd og har lange liggetider