AddToAny

Gjør Bergen sentrum bilfritt!

En by- og regionplanlegger slår et slag for å gjøre Bergen sentrum bilfritt. Både av miljøhensyn, for å skape et mer aktivt sentrum og for å bedre bysamfunnet generelt.
I en kronikk i Bergens Tidende argumenterer Marianne Lindau Langhelle i Asplan Viak med at det er en god løsning som vil få bort biltrafikken i sentrum til det absolutt nødvendige og samtidig åpne for utbyggingen av den såkalte gåbyen. Gåbyen er allerede politisk vedtatt som delmål for videre byutvikling i Bergen.

Hun viser i kronikken til debatten om Bybane-utbygging mot Åsane i nord som byens politikere aldri synes å bli ferdig med. Debatten handler om hvorvidt Bybanen skal gå i dagen over Bryggen eller legges i tunnel - og i forlengelse av valg av bybanetrasé diskuteres det hvordan en skal få bort trafikken fra Bryggen og Torget innenfor.

For Langhelle vil et bilfritt sentrum løse utfordringen med biltrafikken over Bryggen og Torget uavhengig av hva som skjer med Bybanen. Som hun peker på i Bergens Tidende, vil det grunnleggende problemet være at n

Les mer

Flere saker fra Samferdsel

LITT AV HVERT: En fremtidsrettet godsterminal i Trondheimsregionen bør etableres ved at den eksisterende terminalen på Heggstadmoen ved Heimdal blir utbygget for anslagsvis 1,78 milliarder kroner, anbefaler Jernbanedirektoratet.
Samferdsel 12.11.2019
LITT AV HVERT: Julenissen selv var til stede da den statlige finske flyplasseieren Finavia markerte at flyplassen i Rovaniemi i Nord-Finland er blitt kraftig utvidet og oppgradert.
Samferdsel 12.11.2019
LITT AV HVERT: Med 100 cruiseskipsanløp innmeldt for kommende år, ser de lokale havnemyndighetene for seg et nytt rekordår for Trondheim som cruisehavn.
Samferdsel 11.11.2019
Det pågår en unik datafangst fra lastebiler i Norge. Nær 620 lastebiler gir for tiden fra seg data om GPS-posisjoner og motorytelser.
Samferdsel 11.11.2019
LITT AV HVERT: Etter at Statens vegvesen i september så fare for at veitunnelprosjektet E39 Rogfast ikke kunne gjennomføres innenfor eksisterende økonomiske rammer, har usikkerheten omkring prosjektets fremtid vokst ytterligere.
Samferdsel 08.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt