Kjøttbransjen
02.02.2023
Rekruttering til mat- og restaurantfagene i videregående skoler har vært lav og synkende over flere år, og har de siste årene også hatt den høyeste frafallsprosenten blant elevene.
Næringslivsdelegasjonen som fulgte matstatsråden til Berlin, og en rekke andre besøkende som var til stede under messeåpningen, uttrykte bekymring for situasjonen. Norges deltakelse på Grüne Woche skal for øvrig bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv.
Dialogseminar
Som tidligere år deltok delegasjonen på et dialogseminar. Tema for årets diskusjonene var «En bærekraftig norsk matnasjon - omstilling, utvikling og muligheter». Rekruttering til og utvikling av matfagene og bærekraftige mat- og reise
Gå til medietDialogseminar
Som tidligere år deltok delegasjonen på et dialogseminar. Tema for årets diskusjonene var «En bærekraftig norsk matnasjon - omstilling, utvikling og muligheter». Rekruttering til og utvikling av matfagene og bærekraftige mat- og reise