Baker og Konditor
09.06.2023
Han har et brennende engasjement for lærlinger, og mange gode argumenter for hvorfor flere bakerier bør satse på fagopplæring. Morten Dalevold Carlson driver mathuset Condelica i Drammen.
- Hvis ingen hadde turt å satse på meg, hadde jeg ikke hatt noen ting i dag, sa han.
- Jeg føler meg privilegert som får være i en rekke av faglærte som i flere hundre år har overført verdifull kunnskap videre til nye generasjoner. Det er helt avgjørende for bransjens framtid at vi tar inn lærlinger i bedriftene våre. Dette faget kan ikke læres gjennom teori på en skolebenk!
Faget er komplekst
Han presiserte at baker- og konditorfaget i dag er kjempekomplekst, og at det trengs mye mengdetrening for at man skal bli god på alle prosessene.
- Lærlingene trenger kunnskap om fargesans, smak, kons
Gå til mediet- Jeg føler meg privilegert som får være i en rekke av faglærte som i flere hundre år har overført verdifull kunnskap videre til nye generasjoner. Det er helt avgjørende for bransjens framtid at vi tar inn lærlinger i bedriftene våre. Dette faget kan ikke læres gjennom teori på en skolebenk!
Faget er komplekst
Han presiserte at baker- og konditorfaget i dag er kjempekomplekst, og at det trengs mye mengdetrening for at man skal bli god på alle prosessene.
- Lærlingene trenger kunnskap om fargesans, smak, kons