AddToAny

BLANDER fullkorn I «ALLE» PRODUKTER

I stedet for å ha én fullkornvariant blander Harmoni Håndverksbakeri fullkorn i nesten alle produkter. Selv croissantene og wienerbrødene inneholder litt fullkorn. Inspirasjonen er hentet fra USA.
BAKER OG EIER Fredrik Lønne forteller om en bevisst bruk av fullkorn.

- Å blande inn fullkorn i alle produkter har vi gjort fra dag én da vi startet bakeriet. Bakgrunnen er inspirasjon jeg har fått fra USA. Det var der dette begynte. Der er det mange bakerier som har egen mølle og som maler sitt eget mel. De har i tillegg et veldig sterkt hvetemel som gjør at flere bakerier der baserer seg på 100 prosent fullkorn, sier Lønne.

ENKLERE MED EGEN MØLLE
- Selv om vi har drevet med dette helt siden oppstarten, så endret det seg litt da vi kjøpe vår egen virvelmølle. Den maler så fint at melet blir noe midt mellom sammalt fint og siktet, men samtidig er det jo fullkorn. Det gjør at vi kan bruke mer fullkorn i produktene enn vi gjorde tidligere. Men man må tenke nytt rundt det baketekniske. Klassisk bakst må plukkes fra hverandre og settes sammen på en ny måte.

- For oss har utvidet bruk av fullkorn vært veldig spennende, ikke minst rent bakefaglig. Innblanding av fullkorn i alle produkter gir mange utfordringer i produksjonen, men det gir også nye smaker og nye farger. Den store bonusen er at kundene får litt mer fiber i kroppen uansett hva de kjøper hos oss, si
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt