Baker og Konditor
19.02.2022
I stedet for å ha én fullkornvariant blander Harmoni Håndverksbakeri fullkorn i nesten alle produkter. Selv croissantene og wienerbrødene inneholder litt fullkorn. Inspirasjonen er hentet fra USA.
BAKER OG EIER Fredrik Lønne forteller om en bevisst bruk av fullkorn.
- Å blande inn fullkorn i alle produkter har vi gjort fra dag én da vi startet bakeriet. Bakgrunnen er inspirasjon jeg har fått fra USA. Det var der dette begynte. Der er det mange bakerier som har egen mølle og som maler sitt eget mel. De har i tillegg et veldig sterkt hvetemel som gjør at flere bakerier der baserer seg på 100 prosent fullkorn, sier Lønne.
ENKLERE MED EGEN MØLLE
- Selv om vi har drevet med dette helt siden oppstarten, så endret det seg litt da vi kjøpe vår egen virvelmølle. Den maler så fint at melet blir noe midt mellom sammalt fint og siktet, men samtidig er det jo fullkorn. Det gjør at vi kan bruke mer fullkorn i produktene enn vi gjorde tidligere. Men man må tenke nytt rundt det baketekniske. Klassisk bakst må plukkes fra hverandre og settes sammen på en ny måte.
- For oss har utvidet bruk av fullkorn vært veldig spennende, ikke minst rent bakefaglig. Innblanding av fullkorn i alle produkter gir mange utfordringer i produksjonen, men det gir også nye smaker og nye farger. Den store bonusen er at kundene får litt mer fiber i kroppen uansett hva de kjøper hos oss, si
Gå til mediet- Å blande inn fullkorn i alle produkter har vi gjort fra dag én da vi startet bakeriet. Bakgrunnen er inspirasjon jeg har fått fra USA. Det var der dette begynte. Der er det mange bakerier som har egen mølle og som maler sitt eget mel. De har i tillegg et veldig sterkt hvetemel som gjør at flere bakerier der baserer seg på 100 prosent fullkorn, sier Lønne.
ENKLERE MED EGEN MØLLE
- Selv om vi har drevet med dette helt siden oppstarten, så endret det seg litt da vi kjøpe vår egen virvelmølle. Den maler så fint at melet blir noe midt mellom sammalt fint og siktet, men samtidig er det jo fullkorn. Det gjør at vi kan bruke mer fullkorn i produktene enn vi gjorde tidligere. Men man må tenke nytt rundt det baketekniske. Klassisk bakst må plukkes fra hverandre og settes sammen på en ny måte.
- For oss har utvidet bruk av fullkorn vært veldig spennende, ikke minst rent bakefaglig. Innblanding av fullkorn i alle produkter gir mange utfordringer i produksjonen, men det gir også nye smaker og nye farger. Den store bonusen er at kundene får litt mer fiber i kroppen uansett hva de kjøper hos oss, si