AddToAny

BAKERVARER ER OGSå LOKALMAT

BAKERVARER ER OGSå LOKALMAT
Interessen for lokalmat er stadig økende, og det nyter bakeriene som er med i Rørosmat SA godt av.
I fjor høst kom nye tall som igjen viste kraftig vekst i salget av lokalmat her i landet. Omsetningen av lokal mat og drikke økte med 8,8 prosent i 2016, ifølge Nielsen Scan Track. I kroner tilsvarer det en økning på nærmere fem milliarder.

Selskapet Rørosmat SA og merket «Røros - mat fra Røros-traktene» har som mål å være Norges tydeligste merkevare innen lokalmat.

- Og det mener vi at vi er, sier Marit Evanger, som jobber med utvikling i Rørosmat.

Rørosmat SA ble etablert i 2003 fordi en håndfull produsenter i regionen hadde noen felles behov, blant annet innen salg og distribusjon. I stedet for at produsentene skulle etablere hvert sitt salgs- og distribusjonsapparat, gikk de sammen om Rørosmat som en felles modell. Samarbeid og verdien av det å være i et nettverk, var drivere for etableringen.

- Det å skape verdier i et fellesskap er viktig for å lykkes på sikt. Fellesskapet og samarbeidet er Rørosmats fremste suksessfaktorer, utdyper Evanger.

Fire bakerier med

Rørosmat SA har i dag 34 lokalmatprodusenter som medlemmer. Et krav for å være medlem
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt