AddToAny

Ask Brygghus

Ask Brygghus
Alkoholfri drikke er den nye sorte. Møt bryggeriet som vil revolusjonere drikkebransjen.
IT, GK, W, T ... fete blokkstaver dekker merkelappen på de små, tjukke brune glassflaskene til Ask Brygghus. - Uttrykket vårt er jo litt kryptisk. Men vi vil ha litt humor. Det gjenspeiler hvordan vi har det her på brygghuset, litt tilbakelent og tøysete - det må ikke være så alvorlig, sier bryggmester Andreas Evang.
Uttrykket og smakspaletten er like modig som brygghusets ambisjon om å revolusjonere drikkebransjen. Si farvel til sukkersøtt, klissete og unyansert drikke, og hei til sunn og smakfull alkoholfri drikke. Bryggene er kompromissløse på smak, men ukompliserte med få ingredienser. Ingen kunstige tilsetningsstoffer, snarere rene økologiske råvarer. Søtt, syrlig, bittert - balansert. Det spenstige alkoholfrie drikkesortimentet minner om både sider og blomstrete øl, og kan lett steppe inn for noen enheter med alkohol.
- Da broren min, Kristoffer, og jeg startet dette bryggeriet sammen i 2016, hadde vi samme utgangspunkt som for Ask Gård som broren min driver - et savn etter økologiske kjøttprodukter med høy kvalitet. Det samme gjelder alkoholfri drikke, sier Andreas. - Vi har lenge hatt et bevisst forhold til mat, med superfoods og ulike teorier om hva vi skal spise og ikke spise. Drikke derimot, ikke så mye. Farris og eplemost har lenge vært alternativene for dem som ikke vil ha brus til maten på restaurant, sier Andreas.

ALKOHOLFRI DRIKKE ER i medvind. - Utvalget har blitt mye bedre, takket være gode kollegaer i bransjen og oss. Restauranter, barer og kafeer etterspør mer nå enn for bare tre år tilbake, forteller Andreas. - Da vi startet opp så jeg for meg et lite helgeprosjekt med bryggeriet. Men vi fikk jo straks bestillinger som var over ti ganger så store som det vi klarte å produsere, sier han. Bryggeriet på 30 kvadrat ble raskt til 140, og så til 60
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt