Ren Mat
10.03.2020
Alkoholfri drikke er den nye sorte. Møt bryggeriet som vil revolusjonere drikkebransjen.
IT, GK, W, T ... fete blokkstaver dekker merkelappen på de små, tjukke brune glassflaskene til Ask Brygghus. - Uttrykket vårt er jo litt kryptisk. Men vi vil ha litt humor. Det gjenspeiler hvordan vi har det her på brygghuset, litt tilbakelent og tøysete - det må ikke være så alvorlig, sier bryggmester Andreas Evang.
Uttrykket og smakspaletten er like modig som brygghusets ambisjon om å revolusjonere drikkebransjen. Si farvel til sukkersøtt, klissete og unyansert drikke, og hei til sunn og smakfull alkoholfri drikke. Bryggene er kompromissløse på smak, men ukompliserte med få ingredienser. Ingen kunstige tilsetningsstoffer, snarere rene økologiske råvarer. Søtt, syrlig, bittert - balansert. Det spenstige alkoholfrie drikkesortimentet minner om både sider og blomstrete øl, og kan lett steppe inn for noen enheter med alkohol.
- Da broren min, Kristoffer, og jeg startet dette bryggeriet sammen i 2016, hadde vi samme utgangspunkt som for Ask Gård som broren min driver - et savn etter økologiske kjøttprodukter med høy kvalitet. Det samme gjelder alkoholfri drikke, sier Andreas. - Vi har lenge hatt et bevisst forhold til mat, med superfoods og ulike teorier om hva vi skal spise og ikke spise. Drikke derimot, ikke så mye. Farris og eplemost har lenge vært alternativene for dem som ikke vil ha brus til maten på restaurant, sier Andreas.
ALKOHOLFRI DRIKKE ER i medvind. - Utvalget har blitt mye bedre, takket være gode kollegaer i bransjen og oss. Restauranter, barer og kafeer etterspør mer nå enn for bare tre år tilbake, forteller Andreas. - Da vi startet opp så jeg for meg et lite helgeprosjekt med bryggeriet. Men vi fikk jo straks bestillinger som var over ti ganger så store som det vi klarte å produsere, sier han. Bryggeriet på 30 kvadrat ble raskt til 140, og så til 60
Gå til medietUttrykket og smakspaletten er like modig som brygghusets ambisjon om å revolusjonere drikkebransjen. Si farvel til sukkersøtt, klissete og unyansert drikke, og hei til sunn og smakfull alkoholfri drikke. Bryggene er kompromissløse på smak, men ukompliserte med få ingredienser. Ingen kunstige tilsetningsstoffer, snarere rene økologiske råvarer. Søtt, syrlig, bittert - balansert. Det spenstige alkoholfrie drikkesortimentet minner om både sider og blomstrete øl, og kan lett steppe inn for noen enheter med alkohol.
- Da broren min, Kristoffer, og jeg startet dette bryggeriet sammen i 2016, hadde vi samme utgangspunkt som for Ask Gård som broren min driver - et savn etter økologiske kjøttprodukter med høy kvalitet. Det samme gjelder alkoholfri drikke, sier Andreas. - Vi har lenge hatt et bevisst forhold til mat, med superfoods og ulike teorier om hva vi skal spise og ikke spise. Drikke derimot, ikke så mye. Farris og eplemost har lenge vært alternativene for dem som ikke vil ha brus til maten på restaurant, sier Andreas.
ALKOHOLFRI DRIKKE ER i medvind. - Utvalget har blitt mye bedre, takket være gode kollegaer i bransjen og oss. Restauranter, barer og kafeer etterspør mer nå enn for bare tre år tilbake, forteller Andreas. - Da vi startet opp så jeg for meg et lite helgeprosjekt med bryggeriet. Men vi fikk jo straks bestillinger som var over ti ganger så store som det vi klarte å produsere, sier han. Bryggeriet på 30 kvadrat ble raskt til 140, og så til 60