AddToAny

Åpenhet & innovasjon

Åpenhet & innovasjon
I helt nytt bakeri på Oslos østkant satser Kolonihagen bakeri videre på økologiske bakervarer og vakuum-teknologi.
SELSKAPET Kolonihagen AS leverer økologiske matvarer og består av selskapene Kolonihagen Bakeri AS, Kolonihagen Frogner AS og Kolonihagen Bryggeri AS. Rema 1000 kjøpte i 2016 opp 82 prosent av selskapet. Resten eies av gründer Jon-Frede Engdahl og hans kone Katrine Engdahl.
Kolonihagens øvrige produkter finnes i Rema 1000-butikker (utvalget varierer fra butikk til butikk), mens bakervarene kun selges i butikker i Oslo-området. Totalt tilbyr Kolonihagen i overkant av 70 produkter, alle produsert på en bærekraftig og etisk måte.

Hele organisasjonen samlet
Kolonihagen flyttet høsten 2019 inn i et splitter nytt bakeri i Ekebergskrenten på Oslos østkant. I det nye bygget befinner hele Kolonihagens organisasjons seg, sammen med bakeriet.
- For bakeriet sin del er ambisjonen å levere de best mulige bakervarene vi kan. For å få til dette skal vi bruke best mulig økologiske råvarer i kombinasjon med teknologi, sier bakerisjef Johannes Møller.

Steker under nedkjøling
Og teknologien han sikter til er vakuum. For et par år siden investerte bakeriet i vakuumteknologi.
- Akkurat nå jobber vi mye med vakuum. Dette er en ny tenkemåte for hvordan vi kan produsere et best mulig sluttresultat, sier Møller.
Teknologien gir produktet kortere steketid, volumet stabiliseres, strukturen i brødet blir finere og skorpen blir tynn og sprø.
- Kunsten er å finne balansen mellom råvarenes egenskaper, oppskrift, steketid, temperatur, og tilpasset program for vakuumnedkjøling, for å få det fulle utbytte av teknologien, sier Møller.Vakuumteknologi er kort fortalt at det stekes brød eller andre bakervarer i en vanlig bakerovn, men bakervarene tas ut før de er ferdig stekt. I vakuumkammeret kjøles brødene raskt ned, og her er kokepunktet lavere enn utenfor kammeret. Dermed stekes brødet videre mens det samtidig kjøles ned.

Største innovasjon på lenge
- I tradisjonell steking fordamper fuktighet via skorpen på brødet, men med vakuumteknologi blir dampen dratt ut av brødet mye hurtigere, me
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt