AddToAny

«Er det så nøye, da?»

UTGANGSPUNKTET FOR DENNE artikkelen er min egen subjektive opplevelse, og veien bildene stammer fra er ikke tilfeldig valgt.
Eksemplene er samlet inn over en halvannen kilometer lang strekning av den kommunale veien jeg bor langs, og avdekker det man trygt kan kalle avvik på 18 av de i alt 25 punktene.
I tillegg farter jeg rundt på mange slags veier, og har inntrykk av at min vei slett ikke er unik, spesielt langs kommunal vei i tettbygde strøk.

Sannsynlig hypotese
Påvirker denne slendrianen fra vei-eiers side vår holdning som trafikanter?
Jeg spurte Renata Torquato Steinbakk i Statens vegvesens Vegtransportavdeling. Steinbakk har forsket innen fagfeltet trafikkpsykologi, og avla for to år siden en doktorgradsavhandling på hvordan trafikanter forholder seg til skilting og til varsling av strekninger hvor det foregår veiarbeid.
- Jeg har ikke funnet forskning som understøtter teorien om at dårlig vedlikeholdte skilt blir mindre respektert, annet enn at det er fastslått at skilt som ikke skiller seg ut, ikke blir sett. Men det er en fin og en sannsynlig hypotese som det hadde vært interessant å studere videre, sier Steinbakk, som presiserer at hennes kommentar til spørsmålet må betraktes som mer generelle betraktninger.

Må samsva
Gå til mediet

Flere saker fra Våre Veger

Statens vegvesen mener at gamle E18 fra Langangen i Porsgrunn til Rugtvedt skal omklassifiseres til fylkesvei når den nye E18 står ferdig om noen år. - Ikke aktuelt, svarer Vestfold og Telemark fylkeskommune.
Våre Veger 23.03.2023
Trafikksikkerhetsforeningen samlet 150 deltagere til Den nasjonale Vegsikringskonferansen i februar. Foreningen vekker engasjement både hos de som jobber på veien og hos stortingspolitikerne.
Våre Veger 23.03.2023
ANDRÉ WAAGE ER ansatt som leder for NCC Industry sin asfaltvirksomhet i Norge.
Våre Veger 23.03.2023
I sommer skal Bygdøylokket og Sjølystlokket på E18 rehabiliteres.
Våre Veger 23.03.2023
I løpet av en seksårsperiode skal studenter og ansatte ved NTNU og Statens vegvesen samarbeide i et bredt anlagt forskningsprosjekt på vedlikehold av veinettet i Norge.
Våre Veger 23.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt