AddToAny

Nå skal sykehuskokkene få lage mat igjen

Nå skal sykehuskokkene få lage mat igjen
I to år har Sykehuset Østfold Kalnes fått middagene transportert fra nabofylket. Nå har kjøkkenpersonalet med ledere bestemt at sykehuset skal lage all maten selv fra 1. april neste år.
-Det blir noen tøffe tak for oss i månedene framover, men det tåler vi så lenge vi har noe supert i vente, sier seksjonsleder Sølvi Thøgersen.

Elisabeth Strøm

Det gikk ikke upåaktet hen at det nye sykehuset i Østfold skulle bygges uten eget produksjonskjøkken. Arnt Steffensen i Kost- og ernæringsforbundet mente at helsepolitikerne valgte gårsdagens løsning på morgendagens utfordringer. Da Kjøkkenskriveren besøkte sykehuset i forbindelse med åpningen i 2015 uttalte Lars H. Pihl, avdelingsleder for mat og transport, at Jeg hadde ikke stått i dette i 13 år om jeg ikke hadde trodd på at det ville bli bra.

På kjøkkenet var holdningen litt annerledes. Seksjonsleder Sølvi Thøgersen, som har nærmere 35 års fartstid i yrket, innrømmet at det gjorde litt vondt i kokkehjertet; Tenk hvor mye vi kunne fått til om de e

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

God folkehelse er ikke bare en verdi i seg selv - det er samfunnets viktigste beredskap. Når kriser rammer, står en befolkning med god fysisk og psykisk helse stødigere.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
En ny undersøkelse fra facility management-selskapet Toma viser at 2 av 10 nordmenn ofte kaster mat hjemme.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Det var mye som sto på programmet da Kost- og ernæringsforbundets fylkesledere og landsstyret hadde sin årlige samling i september. I år var den lagt til Oslo.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Hvem har egentlig ansvaret når maten skal sendes ut til hjemmeboende? Mange kommuner bruker frivillige og private biler, andre har egne sjåfører og kjøretøy. Mattilsynet minner om at reglene for matsikkerhet er de samme, uansett hvem som leverer.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Middag levert hjem kan være en hjelp på veien for å bidra til at eldre klarer seg selv, og i Lillestrøm kommune er dette en lavterskel-tjeneste som ikke krever vedtak fra kommunen.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt