AddToAny

Mindre salt i maten for folk flest

Mindre salt i maten for folk flest
Samarbeidet i bransjen om å redusere salt i matvarer, har gitt resultater. NorgesGruppen har vært sentral, blant annet ved å fjerne all salt i kjøttdeiger og redusere salt i brød. Arbeidet skal ikke stoppe der.
Mandag 29. mai var sentrale aktører i næringslivet igjen samlet hos helseminister Bent Høie. Her ble en statusrapport fra Saltpartnerskapet fremlagt av Helsedirektoratet, og den viste at saltinnholdet i sentrale matvaregrupper allerede ligger på nivå med saltmålene for 2018. Dette gjelder blant annet en re
Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Maten til eldre og syke i Ålesund og Skodje skal ikke lenger lages på sentralkjøkkenet i Ålesund. Nå skal den lages av en privat aktør i Bergen.
Kjøkkenskriveren 04.09.2025
Fra 1. oktober får 1300 husstander og 250 bedrifter ny postadresse. Endringene skal bidra til en korrekt og effektiv postdistribusjon i Norge, heter det fra Posten Bring.
Kjøkkenskriveren 04.09.2025
Det går an å få inn mer norske og lokale råvarer i de offentlige innkjøpsavtalene. Det har både Stiftelsen Norsk Mat og Agder fylkeskommune funnet ut.
Kjøkkenskriveren 04.09.2025
Høsten er tid for slakting og høsting. Det har nærmest blitt en folkesport å bruke denne årstiden til å sanke sopp og bær. Nå er også tiden for å nyte verdens beste epler og fårikål, som er Norges nasjonalrett.
Kjøkkenskriveren 04.09.2025
En ny studie viser at Vg2-elever på restaurant- og matfag kan bli tryggere og flinkere til å bruke kjøkkenmaskiner etter bare én enkelt undervisningsøkt. Undersøkelsen fremhever betydningen av å knytte teori tett til praksis for å oppfylle læreplanens mål.
Kjøkkenskriveren 04.09.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt