AddToAny

KOSTHOLDSRÅD OG UNGDOMMERS VERDIER

KOSTHOLDSRÅD OG UNGDOMMERS VERDIER
Rapporten Ungkost 3 fra 2016 viser at barn og unges kosthold har utviklet seg mer i retning av kostrådene siden år 2000. Sukkerinntaket har utviklet seg positivt, men er allikevel høyere enn anbefalt. Inntaket av fisk, frukt og grønnsaker er fortsatt et godt stykke fra det optimale.

Til tross for økende fokus på sunn mat for barn og unge er det altså mye som kan bli bedre. Hvorfor gjør de ikke bare som vi sier? Kanskje er antakelsen om at barn vil spise sunnere bare de blir mer opplyste, rett og slett feilslått. I
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Maten til eldre og syke i Ålesund og Skodje skal ikke lenger lages på sentralkjøkkenet i Ålesund. Nå skal den lages av en privat aktør i Bergen.
Kjøkkenskriveren 04.09.2025
Fra 1. oktober får 1300 husstander og 250 bedrifter ny postadresse. Endringene skal bidra til en korrekt og effektiv postdistribusjon i Norge, heter det fra Posten Bring.
Kjøkkenskriveren 04.09.2025
Det går an å få inn mer norske og lokale råvarer i de offentlige innkjøpsavtalene. Det har både Stiftelsen Norsk Mat og Agder fylkeskommune funnet ut.
Kjøkkenskriveren 04.09.2025
Høsten er tid for slakting og høsting. Det har nærmest blitt en folkesport å bruke denne årstiden til å sanke sopp og bær. Nå er også tiden for å nyte verdens beste epler og fårikål, som er Norges nasjonalrett.
Kjøkkenskriveren 04.09.2025
En ny studie viser at Vg2-elever på restaurant- og matfag kan bli tryggere og flinkere til å bruke kjøkkenmaskiner etter bare én enkelt undervisningsøkt. Undersøkelsen fremhever betydningen av å knytte teori tett til praksis for å oppfylle læreplanens mål.
Kjøkkenskriveren 04.09.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt