Kjøkkenskriveren
10.04.2017
Bypåske, skipåske eller påske ved sjøen? Uansett hvordan vi velger å feire høytiden i april, så forbinder vi den med god mat og drikke sammen med venner og familie. Påskegodtet har stor plass, og gir ekstra kos der vi skal sitte i le og kjenner sola varme fra en skyfri himmel.
PÅSKEKYLLINGER (5 p) Har du sett søtere egg? Påskefrokosten blir en fest for store og små med herlige påskekyllinger på bordet.
INGREDIENSER
6 hardkokte egg
2 ss majones
2 ss rømme
½ ts salt
¼ ts pepper
Til pynt:
¼ gulrot
10 sorte, hele pepperkorn
FRAMGANGSMÅTE
1. Skrell hardkokte egg.
2. Skjær av toppen på egget, og litt av bunnen slik at egget står støtt. Ta ut plommen med en liten skje.
3. Ha plommene i en liten bolle og bland dem sammen med majones, rømme, salt og pepper. Bruk en gaffel til å blande med slik at du unngår store klumper.
4. Ha eggeblandingen i en sprøytepose og sprøyt blandingen tilbake i hvitene. Legg på toppen.
5. Skjær små føtter og nebb av gulrot, og bruk hele pepperkorn til øyne.
PÅSKEHARER SOM TURMAT
Påske er turer i det fri, og selv på korte turer er det hyggelig med påskeharer i sekken.
INGREDIENSER
500 g hvetemel
500 g sammalt hvete, grov
2 ts salt
5 ts sukker
6 dl lunkent vann
1 pakke gjær
6 ss olje egg til pensling
FRAMGANGSMÅTE
1. Blant melk, salt og sukker i en bakebolle. Smuldre gjæren i melblandingen sammen med oljen og tilsett det lunkne vannet. Elt deigen godt
Gå til medietINGREDIENSER
6 hardkokte egg
2 ss majones
2 ss rømme
½ ts salt
¼ ts pepper
Til pynt:
¼ gulrot
10 sorte, hele pepperkorn
FRAMGANGSMÅTE
1. Skrell hardkokte egg.
2. Skjær av toppen på egget, og litt av bunnen slik at egget står støtt. Ta ut plommen med en liten skje.
3. Ha plommene i en liten bolle og bland dem sammen med majones, rømme, salt og pepper. Bruk en gaffel til å blande med slik at du unngår store klumper.
4. Ha eggeblandingen i en sprøytepose og sprøyt blandingen tilbake i hvitene. Legg på toppen.
5. Skjær små føtter og nebb av gulrot, og bruk hele pepperkorn til øyne.
PÅSKEHARER SOM TURMAT
Påske er turer i det fri, og selv på korte turer er det hyggelig med påskeharer i sekken.
INGREDIENSER
500 g hvetemel
500 g sammalt hvete, grov
2 ts salt
5 ts sukker
6 dl lunkent vann
1 pakke gjær
6 ss olje egg til pensling
FRAMGANGSMÅTE
1. Blant melk, salt og sukker i en bakebolle. Smuldre gjæren i melblandingen sammen med oljen og tilsett det lunkne vannet. Elt deigen godt