Kjøttbransjen
06.10.2025
Dreining i prioriteringer i EU kan påvirke kjøttindustrien i Norge.
- Vi merker at EU nå legger om kursen, fra grønn idealisme til mindre regulering og mer næringsvennlig forvaltning, sier Svein-Erik Eide, sjef for kommunikasjon og medlemsarbeid i KLF.
Bakteppet er forslaget om en reform av EUs landbrukspolitikk.
Ingenting er endelig vedtatt, men signalene tyder på politisk kursendring: Fra «maksimal grønn idealisme» til en linje der konkurransekraft, matproduksjon og beredskap veier like tungt som klima.
Protester og høygafler
- Stemmer det at EU vil kutte i støtten til storgårder?
- Ja, EU planlegger å redusere støtte ti
Gå til medietBakteppet er forslaget om en reform av EUs landbrukspolitikk.
Ingenting er endelig vedtatt, men signalene tyder på politisk kursendring: Fra «maksimal grønn idealisme» til en linje der konkurransekraft, matproduksjon og beredskap veier like tungt som klima.
Protester og høygafler
- Stemmer det at EU vil kutte i støtten til storgårder?
- Ja, EU planlegger å redusere støtte ti


































































































