Kjøttbransjen
06.10.2025
Prosesseringens rolle i kjøttindustrien er avgjørende for å utnytte hele dyret, redusere matsvinn og sikre trygg, bærekraftig mat.
Meningsinnholdet tilhører Kristin Hollung, divisjonsdirektør i Nofima.
- Prosessering av mat er helt nødvendig om vi skal klare å utnytte hele dyret, sier hun.
Fra slakt til tallerken
Prosessering, eller bearbeiding, kan være alt fra rengjøring og kutting til kverning, koking, steking, frysing, krydring og konservering.
- Vi kommer ikke unna prosessering, men vi kan prosessere i større eller mindre grad.
Redusere matsvinn, forlenge holdbarheten og sikre jevn kvalitet på produktene er sentrale stikkord. Prosessering er viktig for å lage trygg, holdbar og bærekraftig mat.
- Lager du kjøttgryte hjemme og spiser med en gang, er alt ok. Men venter du tre dager, har mye skilt seg - og det er det som skjer om du ikke bruker tilsetningsstoffer,
Gå til mediet- Prosessering av mat er helt nødvendig om vi skal klare å utnytte hele dyret, sier hun.
Fra slakt til tallerken
Prosessering, eller bearbeiding, kan være alt fra rengjøring og kutting til kverning, koking, steking, frysing, krydring og konservering.
- Vi kommer ikke unna prosessering, men vi kan prosessere i større eller mindre grad.
Redusere matsvinn, forlenge holdbarheten og sikre jevn kvalitet på produktene er sentrale stikkord. Prosessering er viktig for å lage trygg, holdbar og bærekraftig mat.
- Lager du kjøttgryte hjemme og spiser med en gang, er alt ok. Men venter du tre dager, har mye skilt seg - og det er det som skjer om du ikke bruker tilsetningsstoffer,


































































































