Kjøttbransjen
06.10.2025
Fra og med 2029 vil det innføres sanksjoner mot storfeslakt som får påvist såkalte disruptive gener.
Disse genvariantene kan ha alvorlige konsekvenser for dyrevelferd og påvirke kjøttindustriens omdømme negativt.
Målet er å fase ut denne genetikken fra norsk storfehold.
Derfor strammes reglene inn
I Norge er kjøttproduksjon kjennetegnet som ansvarlig og etisk, og dyrevelferd er en sentral verdi. Forbrukere blir stadig mer opptatt av hvordan maten produseres, og forventer at norsk kjøtt skal komme fra dyr som har hatt et godt liv.
Derfor er det viktig at industrien ikke tar i bruk avlsmetoder som svekker kjøttbransjes omdømme.
Det er vi
Gå til medietMålet er å fase ut denne genetikken fra norsk storfehold.
Derfor strammes reglene inn
I Norge er kjøttproduksjon kjennetegnet som ansvarlig og etisk, og dyrevelferd er en sentral verdi. Forbrukere blir stadig mer opptatt av hvordan maten produseres, og forventer at norsk kjøtt skal komme fra dyr som har hatt et godt liv.
Derfor er det viktig at industrien ikke tar i bruk avlsmetoder som svekker kjøttbransjes omdømme.
Det er vi


































































































