AddToAny

SiO STREKKER SEG LITT LENGER

SiO STREKKER SEG LITT LENGER
Miljøet rundt Mathallen i Oslo har fått sitt eget spisested, og studenter ved Universitet i Oslo får kjøpt retten for en billig penge. Hva i all verden er ramen?
Ramen er en japansk nuddelrett som består av tre deler; smaksrik kraft, nudler og topping. Ramen betyr egentlig strukne nudler. Retten har røtter helt tilbake til Kina en gang på 1600-tallet. Den spredte seg til Japan for så å finne veien til USA. Trenden ble raskt plukket opp i England og nå popper det opp ramensteder i hele Norden. På Blindern heter spisestedet Ramen Ya, nuddelstedet.



LUKTER HEFTIG

«Ramen er mer enn en suppe. Det er en verden i seg selv», skriver Andreas Viestad. Klokken er lunsjtid og på Ramen Ya sitter det en håndfull studenter og slurper i seg suppe. Spisepinnene dyppes taktfast ned i suppebollen. Kafeen har tre typer ramen på menyen; en spicy varant, Shoyu ramen og Miso ramen.

Jeppe Sondov er Produkt- og konseptsjef i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). Han sprer om seg med japanske ord med den største selvfølgelighet. Kjøkkenskriveren stiller med et åpent sinn og lar ham stå for bestillingen. På bordet kommer en suppebolle med Shoyu ramen. I en velduftende k
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt