Kjøttbransjen
21.03.2019
Ved å tilsette mineraler og vitaminer i dyrefôret kan kjøttet på en enkel og billig måte gjøres mye sunnere.
Et nytt forsøk har vist at ved å gi et tilskudd av vitamin D, E og K, selen og omega-3 i til slakteokser et halvt år før slakting, økte andelen av disse næringsstoffene i kjøttet betydelig. Alle disse stoffene er viktige for oss mennesker, fordi de forebygger blant annet betennelser og kreft. I vårt vestlige kosthold er det ikke uvanlig å ha utilstrekkelig inntak av disse næringsstoffene.
STABILT FOR KJØTT
- Det er spesielt viktig for barn og ungdom, kvinner i fertil alder, gravide, eldre og syke, hvor det er vesentlig å ha optimalt inntak av næringsstoffer i kosten, sier ernæringsprofessor Anna Haug ved NMBU.
Før jul la Helsedirektoratet frem sin årlige rapport Utviklingen i norsk kosthold, som viser at mengden fisk i kostholdet er på vei nedover, samtidig som mengden kjøtt er stabil. Anbefalingene har i mange år vært å spise to middager med fisk i uka, men det norske folk etterlever tydeligvis ikke kostholdsrådene i stor nok grad.
Vi bør jo spise mer
Gå til medietSTABILT FOR KJØTT
- Det er spesielt viktig for barn og ungdom, kvinner i fertil alder, gravide, eldre og syke, hvor det er vesentlig å ha optimalt inntak av næringsstoffer i kosten, sier ernæringsprofessor Anna Haug ved NMBU.
Før jul la Helsedirektoratet frem sin årlige rapport Utviklingen i norsk kosthold, som viser at mengden fisk i kostholdet er på vei nedover, samtidig som mengden kjøtt er stabil. Anbefalingene har i mange år vært å spise to middager med fisk i uka, men det norske folk etterlever tydeligvis ikke kostholdsrådene i stor nok grad.
Vi bør jo spise mer