Kjøttbransjen
25.01.2018
Frakt av slakteskrotter fra slakterier skal bli enklere og mer fleksibelt. Nye EU-regler åpner nemlig for at slakteskrotter fra slakteriet kan transporteres før de har nådd en kjernetemperatur på syv grader.
Etter det nye regelverket vil det bli mulig å starte transporten allerede når kjøttet har en overflatetemperatur på syv grader. For å kunne gjennomføre en slik transport, trenger man en generell tillatelse fra Mattilsynet, i tillegg til at man må ha kontroll på at temperaturen på kjøttet til enhver tid er tilfredsstillende etter det nye regelverket.
SVÆRT POSITIVT
- Dette er en endring kjøttbransjen ønsker velkommen og vi har bedt både Mattilsynet og Helse- og omsorgsdepartementet
Gå til medietSVÆRT POSITIVT
- Dette er en endring kjøttbransjen ønsker velkommen og vi har bedt både Mattilsynet og Helse- og omsorgsdepartementet