AddToAny

VIL REDDE STORFEKJØTT FRA KJØTTKVERNA

VIL REDDE STORFEKJØTT FRA KJØTTKVERNA
Forbrukerinspektørene (NRK) vil redde høna for å ende i sementproduksjonen. Kjedesjef Birger Frimo i Nortura Proff derimot vil redde gode kjøttstykker fra å havne i kjøttkverna med prosjektet «Stykkevis og delt».
I kjøttdiskene i dagligvarebutikkene ser vi meter på meter med kvernet kjøtt. Det er godt og vel, men kanskje burde en del av det kjøttet vært brukt på en annen måte.

- Det er helt klart at vi bruker hele dyret i dag også, men her i landet er vi veldig glad i to ting, nemlig pølser og kjøttdeig. Problemet er at det går utrolig mye bra kjøtt inn i de blandingene, sier Birger Frimo.

Frimo var en av foredragsholderne på et seminar arrangert av Teknologisk Matforum under årets Smak-messe.

- Mange av dere har sikkert fått med dere «FBI redder høna» på NRK. Som Nortura-representant har jeg kanskje oppført meg litt som en struts med tanke på hva som skjer med disse hønene, fastslår Frimo.



SER TIL SØR-AMERIKA OG ØSTEN

Han legger til at saken er sammensatt, men det som er bra med programmet er at programlederen ikke er opptatt av å fordele skyld. - Programlederen er rett og slett opptatt av å redde høna. Og vi kan jo si at vi bruker høna. De fleste av dere har antagelig kjørt på den fordi den går til sementproduksjon og lim i asfalten i tillegg til fyringsolje.

Han mener vi både ut fra det næringsmessige og fra det matfaglige perspektivet også bør bruke noen deler av storfe til noe annet enn kjøttdeig.

- Tanken om dette f�
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Den 120 kilo store elgen som ble skutt i Stavanger i høst, endte opp som middag for 600 eldre på sykehjemmene. Butikkprisen på kjøttet ble anslått å være på hele 50.
Kjøkkenskriveren 16.12.2024
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Disse utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
Kjøkkenskriveren 16.12.2024
Nå kommer Skyr® Naturell i et praktisk stort beger for alle som vil ha mer protein i kostholdet sitt. Dermed utfordrer Q-Meieriene den trendy osten som TikTok-influensere bruker i sine oppskrifter.
Kjøkkenskriveren 16.12.2024
Nettstedet norsktradisjonsmat.no er en skattekiste for alle som er opptatt av norske mattradisjoner. I samlingen finnes det over 1000 oppskrifter tilgjengelig.
Kjøkkenskriveren 16.12.2024
MILJØDIREKTORATET: Nå kan kantinen til Miljødirektoratet på hovedkontoret på Helsfyr i Oslo skilte med Svanemerket.
Kjøkkenskriveren 16.12.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt