AddToAny

VIL REDDE STORFEKJØTT FRA KJØTTKVERNA

VIL REDDE STORFEKJØTT FRA KJØTTKVERNA
Forbrukerinspektørene (NRK) vil redde høna for å ende i sementproduksjonen. Kjedesjef Birger Frimo i Nortura Proff derimot vil redde gode kjøttstykker fra å havne i kjøttkverna med prosjektet «Stykkevis og delt».
I kjøttdiskene i dagligvarebutikkene ser vi meter på meter med kvernet kjøtt. Det er godt og vel, men kanskje burde en del av det kjøttet vært brukt på en annen måte.

- Det er helt klart at vi bruker hele dyret i dag også, men her i landet er vi veldig glad i to ting, nemlig pølser og kjøttdeig. Problemet er at det går utrolig mye bra kjøtt inn i de blandingene, sier Birger Frimo.

Frimo var en av foredragsholderne på et seminar arrangert av Teknologisk Matforum under årets Smak-messe.

- Mange av dere har sikkert fått med dere «FBI redder høna» på NRK. Som Nortura-representant har jeg kanskje oppført meg litt som en struts med tanke på hva som skjer med disse hønene, fastslår Frimo.



SER TIL SØR-AMERIKA OG ØSTEN

Han legger til at saken er sammensatt, men det som er bra med programmet er at programlederen ikke er opptatt av å fordele skyld. - Programlederen er rett og slett opptatt av å redde høna. Og vi kan jo si at vi bruker høna. De fleste av dere har antagelig kjørt på den fordi den går til sementproduksjon og lim i asfalten i tillegg til fyringsolje.

Han mener vi både ut fra det næringsmessige og fra det matfaglige perspektivet også bør bruke noen deler av storfe til noe annet enn kjøttdeig.

- Tanken om dette f�
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Sprøtt, spicy og friskt - fritert sild med thaisalat er en artig måte å tilberede en tradisjonell råvare på! Hva med å prøve den neste gang du har lyst på noe nytt og spennende til middag?
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Sommeren 2024 handlet ikke om agurknytt, men om potetprisene. Høye priser på poteter engasjerer mye, til tross for at de ellers har mistet mye popularitet.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Aldri før har så mange fullført videregående opplæring. Tall fra SSB viser at 82,2 prosent av elevene som startet i 2017, fullførte innen seks år, en økning på 1,2 prosentpoeng fra forrige kull.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
To av tre hjemmeboende eldre som mottar hjemmetjenester er underernærte eller i risiko for underernæring, ifølge en studie.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Essity, produsenten bak Tork, lanserer tre nye luksussåper for hoteller, serveringssteder og kontorer.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt