Kjøkkenskriveren
27.06.2017
Forbrukerinspektørene (NRK) vil redde høna for å ende i sementproduksjonen. Kjedesjef Birger Frimo i Nortura Proff derimot vil redde gode kjøttstykker fra å havne i kjøttkverna med prosjektet «Stykkevis og delt».
I kjøttdiskene i dagligvarebutikkene ser vi meter på meter med kvernet kjøtt. Det er godt og vel, men kanskje burde en del av det kjøttet vært brukt på en annen måte.
- Det er helt klart at vi bruker hele dyret i dag også, men her i landet er vi veldig glad i to ting, nemlig pølser og kjøttdeig. Problemet er at det går utrolig mye bra kjøtt inn i de blandingene, sier Birger Frimo.
Frimo var en av foredragsholderne på et seminar arrangert av Teknologisk Matforum under årets Smak-messe.
- Mange av dere har sikkert fått med dere «FBI redder høna» på NRK. Som Nortura-representant har jeg kanskje oppført meg litt som en struts med tanke på hva som skjer med disse hønene, fastslår Frimo.
SER TIL SØR-AMERIKA OG ØSTEN
Han legger til at saken er sammensatt, men det som er bra med programmet er at programlederen ikke er opptatt av å fordele skyld. - Programlederen er rett og slett opptatt av å redde høna. Og vi kan jo si at vi bruker høna. De fleste av dere har antagelig kjørt på den fordi den går til sementproduksjon og lim i asfalten i tillegg til fyringsolje.
Han mener vi både ut fra det næringsmessige og fra det matfaglige perspektivet også bør bruke noen deler av storfe til noe annet enn kjøttdeig.
- Tanken om dette f�
Gå til mediet- Det er helt klart at vi bruker hele dyret i dag også, men her i landet er vi veldig glad i to ting, nemlig pølser og kjøttdeig. Problemet er at det går utrolig mye bra kjøtt inn i de blandingene, sier Birger Frimo.
Frimo var en av foredragsholderne på et seminar arrangert av Teknologisk Matforum under årets Smak-messe.
- Mange av dere har sikkert fått med dere «FBI redder høna» på NRK. Som Nortura-representant har jeg kanskje oppført meg litt som en struts med tanke på hva som skjer med disse hønene, fastslår Frimo.
SER TIL SØR-AMERIKA OG ØSTEN
Han legger til at saken er sammensatt, men det som er bra med programmet er at programlederen ikke er opptatt av å fordele skyld. - Programlederen er rett og slett opptatt av å redde høna. Og vi kan jo si at vi bruker høna. De fleste av dere har antagelig kjørt på den fordi den går til sementproduksjon og lim i asfalten i tillegg til fyringsolje.
Han mener vi både ut fra det næringsmessige og fra det matfaglige perspektivet også bør bruke noen deler av storfe til noe annet enn kjøttdeig.
- Tanken om dette f�