AddToAny

- Vil ikke slite meg ut i 25 år til for denne lønna

- Vil ikke slite meg ut i 25 år til for denne lønna
VIL TJENE DET SAMME SOM GUTTA: Hjelpepleier Katrine Jacobsen er på toppen av lønnsstigen som hjelpepleier og får utbetalt 24.000 kroner i måneden. Det syns hun er for lite.
Les mer

Werner Juvik

Hjelpepleier Katrine Jacobsen er lei av at ansatte med fagbrev i mannsdominerte yrker tjener mer enn ansatte i den kvinnedominerte helsesektoren.

Vi trenger flere fagfolk, og for å lokke dem vi trenger, må vi heve lønna.

Katrine Jacobsen, hjelpepleier og tillitsvalgt

Hun bøyer seg ned og tar brettet med rene glass og kopper ut av oppvaskmaskinen. I bakgrunnen venter et tjuetalls beboere ved dagsenteret på Økernhjemmet i Oslo på det neste tallet fra bingoverten. Mesteparten av arbeidsdagen holder hjelpepleier Katrine Jacobsen til her; i kjøkkenkroken i allrommet.

- Jeg har en viktig jobb som jeg trives godt i, men det har blitt mer hektisk med årene. De eldre er blitt sykere, vi har flere oppgaver og arbeidspresset er blitt større. Jeg har tenkt på hvor lenge jeg kommer til å orke dette. Jeg har 25 år igjen i arbeidslivet, men vil ikke slite meg ut for den lave lønna jeg har, sier Katrine Jacobsen og setter brettet fra seg på benken.

Werner Juvik

* Krever 10.400 kroner til alle

24.000 kroner utbetalt i måneden

Det er 21 år siden hun tok fagbrev som hjelpepleier. De siste årene har Jacobsen jobbet på dagsenteret. I tillegg er hun frikjøpt 50 prosent som hovedtillitsvalgt i sykehjemsetaten i Oslo.

Jacobsen jobber kun dagvakter, og med topp ansiennitet har hun en månedslønn på 34.900 kroner før skatt. Det betyr at det tikker inn 24.000 kroner på konto hver måned.

- Som alenemor er ikke det all verden å leve av. Dattera mi har begynt å studere hotell og ledelse i England. Hun sa at hun ikke ville velge samme yrke som meg fordi hun syns vi har vært fattige. Jeg har alltid mått

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Snart vil EU-direktiver sørge for at transport til Norge med lette varebiler blir underlagt regler og krav. Innenlands er det derimot fortsatt fritt fram i Norge, mens Sverige og Danmark allerede har regulert markedet.
Fagbladet 27.05.2022
Ansatte i verksteder på scenekunstfeltet har dannet et nasjonalt faglige forum. - En historisk dag, sier Per Arne Johansen, Marita Skogen, Maria Hjelmeland og Joost van Vliet.
Fagbladet 27.05.2022
Norge kan måtte redusere klimamålene dersom energikrisen som følge av Ukraina-krigen varer lenge, varsler Fellesforbundets leder Jørn Eggum.
Fagbladet 27.05.2022
Bli bedre kjent med delegatene til LO-kongressen. Hvï»em er de og hvilke saker brenner de for?
Fagbladet 25.05.2022
- Anerkjennelse av at dette er en problemstilling som har rammet mange folk, sier saksordfører Tuva Moflag (Ap). - Retningsløst, mener parkinson-rammede Vidar Smalås, som selv har gått i uførefella.
Fagbladet 25.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt