AddToAny

Vil ikke offentliggjøre arbeidsmiljø-resultat

Ingen quick fix, sier mediedekan Kate Kartveit om å arbeide med arbeidsmiljø. Men hvordan resultatene ved Avdeling for mediefag er etter den siste arbeidsmiljøundersøkelsen, vil hun ikke si mye om.
Helt siden 2019 har det vært uro rundt arbeidsmiljøet ved Avdeling for mediefag ved Høgskulen i Volda. I kortversjon: Nedslående resultater i arbeidsmiljøundersøkelsen ARK og en dekan som ble omplassert.

Resultatene fra 2018-undersøkelsen viste at ansatte på Avdeling for mediefag sa seg gjennomgående mindre fornøyde med både egen ledelse og overordnet ledelse enn resten av de ansatte på høgskolen - og i universitets- og høgskolesektoren ellers.

I januar 2022 foreligger resultatene av en ny ARK-undersøkelse. Flere kilder ved Avdeling for mediefag sier til Khrono at den viser at arbeidsmiljøet ikke har blitt bedre. Ansatte skal og ha blitt oppfordret til å ikke snakke med pressen om dette.

«Trenger ro»

Khrono har bedt om å få oversendt resultatene fra den nye ARK-undersøkelsen, som består av flere delrapporter, men har så langt fått avslag.

Et bilde Khrono har fått tilgang til fra en presentasjon av undersøkelsen viser blant annet at Avdeling for mediefag skårer lavere enn snittet på resten av høgskolen på flere områder, men størst utslag er det på punktene «Fravær av personkonflikt» og «Fravær av arbeid-hjem-konflikt».

Dette blir brukt som begrunnelse for å ikke gi Khrono innsyn i undersøkelsen:

«Å tolke resultatet av undersøkinga er ikkje heilt intuitivt og rapportene er heller ikkje ei objektiv sanning. Det er ikkje ønskeleg at det leggast meir i rapportene enn det er grunnlag for. No treng organisasjonen ro for å arbeide med dette i felleskap. Alle tilsette deltek i dette arbeidet slik at det skapast ei felles oppfatning og ikkje mange ulike».

Rådgiver for personal- og dokumentforvaltning ved høgskolen, Silje Klepp, informerer v

Les mer

Flere saker fra Khrono

Han ledet et college som nektet å bli rangert. Nå tar han oppgjør med rangeringsindustrien.
Khrono 28.05.2022
Den nye regjeringen må ta den politiske belastningen med å gjennomføre kutt som den tidligere regjeringen egentlig foretok, men på finurlig vis unngikk å gjennomføre selv, skriver Egil Kallerud.
Khrono 28.05.2022
Fakultet for ingeniørvitenskap ved NTNU vil ha studentene tilbake til campus. Fra høsten skal undervisningen bare være fysisk.
Khrono 27.05.2022
Med snart 40 års erfaring fra næringsliv og forskning har jeg tre råd jeg ønsker å dele med den nye styrelederen i Norges forskningsråd.
Khrono 27.05.2022
Forskerpriser flest går til menn. Og kjønnsgapet er størst når prisen har navn etter en mann, ifølge analyse.
Khrono 27.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt