Kjøttbransjen
26.09.2024
I oktober i fjor trådte nytt EU-regelverk for tilsetning av nitritt og nitrat til næringsmidler i kraft. Formålet med det nye regelverket er å minimere risikoen for dannelse av mulig kreftfremkallende stoffer og samtidig opprettholde effektene av nitritter og nitrater mot bakterievekst i matvarene.
Ettersom det nye regelverket krever en reduksjon i mengden tilsatt nitritt og nitrat, vil det være en overgangsperiode hvor gamle grenseverdier aksepteres slik at virksomheter får tilstrekkelig tid til å tilpasse seg de nye og strengere bestemmelsene. Produkter som ikke er i samsvar med de nye bestemmelsene 9. oktober 2025, men som ble produsert i henhold til gamle bestemmelser før denne datoen, kan fortsatt omsettes til produktets «best-før»- eller «siste forbruksdags»-dato passeres.
Søker om prosjekt
- Vi vil nå søke om et prosjekt som vil ta for seg risikoer og muligh
Gå til medietSøker om prosjekt
- Vi vil nå søke om et prosjekt som vil ta for seg risikoer og muligh