AddToAny

Vil beholde UiOs framtredende rolle i nytt akademisk landskap

Vil beholde UiOs framtredende rolle i nytt akademisk landskap
Som rektorat vil vi sørge for at UiO beholder sin framtredende rolle i det nye akademiske landskapet som er i ferd med å dannes, skriver team Stølen & Mo.
Det er en reell fare for at de norske høyere utdanningsinstitusjonene får en for lik profil, synes team Stølen & Mo.Fra venstre Per Morten Sandset, Gro Bjørnerud Mo, Svein Stølen og Åse Gornitzka.

Foto: Ola Sæther

Vi er mange som har vært urolige over at den tradisjonelle arbeidsdelingen mellom universiteter og høgskoler i Norge forvitrer uten å bli erstattet med en ny. Det er en reell fare for at de norske høyere utdanningsinstitusjonene får en for lik profil. Som rektorat vil vi sørge for at UiO beholder sin framtredende rolle i det nye akademiske landskapet som er i ferd med å dannes.

Derfor er det positivt at Kunnskapsdepartementet nå innfører flera Ì rige utviklingsavtaler med de ulike institusjonene. Målet med avtalene er å sikre bedre arbeidsdeling og bidra til å tydeliggjøre de ulike institusjonenes profiler.

UiO og KD sammen om våre utviklingsmål

UiO og KD beskriver det overordnede utviklingsmålet for UiO slik: Økt utdanningskvalitet og internasjonalisering basert på forskning av høyeste kvalitet - innenfor et bredt spekter av fag og disipliner. Basert på dette hovedmålet har KD og UiO sammen

Les mer

Flere saker fra Uniforum

Universitets- og høyskolebygg er for dyre, mener statsråd Ola Borten Moe. Blant forslagene han vil diskutere er et eget utbyggerselskap for sektoren slik sykehusene har.
Uniforum 21.01.2022
UiO-forskarar har undersøkt i kva grad ekspertar kan kontrollerast. - Me må ikkje undervurdera det faktum at den som blir stilt til ansvar for ei avgjerd, vil forsvara den, sa seniorforskar Tobias Bach ved Arena på eit seminar ved UiO.
Uniforum 21.01.2022
University of Hong Kong er verdas mest internasjonale universitet. Universitetet i Oslo er nummer 50, og det held til førsteplass i Noreg og femteplass i Norden. Prorektor Åse Gornitzka er ikkje overraska.
Uniforum 20.01.2022
I et nytt prosjekt skal forskere fra ARENA Senter for europaforskning se på hva EU kan gjøre for å unngå demokratisk tilbakegang blant egne medlemsland.
Uniforum 19.01.2022
Fremtidens løsninger skal på bordet når UiO-forskere skal forene oljebransje, miljøbevegelse, fagforeninger og politikere i diskusjoner om hva som må til.
Uniforum 18.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt