AddToAny

Vil beholde UiOs framtredende rolle i nytt akademisk landskap

Vil beholde UiOs framtredende rolle i nytt akademisk landskap
Som rektorat vil vi sørge for at UiO beholder sin framtredende rolle i det nye akademiske landskapet som er i ferd med å dannes, skriver team Stølen & Mo.
Det er en reell fare for at de norske høyere utdanningsinstitusjonene får en for lik profil, synes team Stølen & Mo.Fra venstre Per Morten Sandset, Gro Bjørnerud Mo, Svein Stølen og Åse Gornitzka.

Foto: Ola Sæther

Vi er mange som har vært urolige over at den tradisjonelle arbeidsdelingen mellom universiteter og høgskoler i Norge forvitrer uten å bli erstattet med en ny. Det er en reell fare for at de norske høyere utdanningsinstitusjonene får en for lik profil. Som rektorat vil vi sørge for at UiO beholder sin framtredende rolle i det nye akademiske landskapet som er i ferd med å dannes.

Derfor er det positivt at Kunnskapsdepartementet nå innfører flera Ì rige utviklingsavtaler med de ulike institusjonene. Målet med avtalene er å sikre bedre arbeidsdeling og bidra til å tydeliggjøre de ulike institusjonenes profiler.

UiO og KD sammen om våre utviklingsmål

UiO og KD beskriver det overordnede utviklingsmålet for UiO slik: Økt utdanningskvalitet og internasjonalisering basert på forskning av høyeste kvalitet - innenfor et bredt spekter av fag og disipliner. Basert på dette hovedmålet har KD og UiO sammen

Les mer

Flere saker fra Uniforum

I Norden er det berre Københavns Universitet og Helsingfors universitet som har betre og større tilgang til forskingsartiklar og andre akademiske skrifter på nett enn Universitetet i Oslo.
Uniforum 09.08.2022
- Det er trist å se at det etter tre år med en storsatsing på studentboliger fra regjeringens side, står nesten like mange studenter i kø nå, som i 2019, sier leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), Maika Marie Godal Dam.
Uniforum 02.08.2022
Honoursprogrammet i realfag er svært attraktivt blant dem som søker seg til UiO. Men også politikk, filosofi og økonomi skårer høyt sammen med profesjonsstudiene i medisin, psykologi og odontologi.
Uniforum 25.07.2022
Av 121 198 kvalifiserte søkere, har 105 216 fått tilbud om studieplass i 2022, viser tall fra Samordna opptak. I det siste året før pandemien var det 99 319 søkere som fikk tilbud om plass.
Uniforum 25.07.2022
Det blir hard konkurranse når 601 deltagere fra 108 land skal kjempe om medaljene i the International Mathematical Olympiad (IMO 2022), som starter søndag 10. juli.
Uniforum 06.07.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt