AddToAny

Vi vil ha krevende og givende utdanninger

Vi vil ha krevende og givende utdanninger
Meninger Lærer. Regjeringen har presentert ny strategi for å styrke lærerutdanningene. Silje Marie Bentzen, leder i Pedagogstudentene, er positiv til forslagene, men advarer mot at strategien skal bli en hvilepute.
Først og fremst vil Pedagogstudentene gratulere regjeringen (og lærerutdanningene) med en ny strategi for å heve kvaliteten i lærerutdanningene. Vi kjenner oss godt igjen i analysen av hovedutfordringene for lærerutdanningene og er glad for at det nå lages en strategi som samler noen av de mange tiltakene, meldingene, rapportene som har kommet de senereårene.

Vi ønsker også å takke for at departementet i så stor grad har involvert de ulike aktørene, og ivaretatt flere innspill Pedagogstudentene har kommet med i prosessen. Og takke for at vi i dag får komme med en kommentar til dette viktigearbeidet.

Først til gladnyheten. Vi stiller oss bak de fire overordnede målene forlærerutdanningene.

Pedagogstudentene vilha:

Studieprogrammer som er faglig krevende oggivende

Faglig sterke og godt organisertelærerutdanningsmiljøer

Kunnskapsbaserte og involverte samarbeidspartnere i barnehagesektoren ogskolesektoren

Stabilt og gjensidig utviklende samarbeid mellom lærerutdanningsinstitusjonene, barnehagesektoren ogskolesektoren

Hovedgrunnene til at vi stiller oss bak de overordnede målene erflere.

Våre utdanninger skal være fremtidsrettede og sikre at vi får nødvendig kunnskap, ferdigheter og kompetanse til å møte hver elev og hvert barn i en mangfoldig skole og barnehage. Hensynet til barnet og eleven skal stå i sentrum, og dette er avgjørende når vi definerer kvaliteten på våreutdanninger.

Derfor vil vi at våre utdanninger skal være faglig krevende og givende. Vi vil ha faglig sterke og godt organiserte lærerutdanningsmiljøer. Vi vil at det skal være et likeverdig, stabilt og godt samarbeid mellom lærerutdanningsinstitusjonene og skole- og barnehagesektoren, der skole- og barnehagesektoren er mer involvert enn idag.

Lek, læring, utvikling og danning er kompliserte prosesser.

Les mer

Flere saker fra Khrono

«At norske studenter studerer medisin i utlandet gjør at vi får internasjonal kompetanse inn i norsk helsevesen», skriver Ansa-president Sine Schei.
Khrono 26.05.2022
Alt samarbeid med Russland er stengt ned - nesten. Måndag kjem russiske forskarar til Bergen for å diskutere grunnlaget for fiskeriforvaltninga.
Khrono 26.05.2022
Senterpartiets Marit Arnstad vet ikke om stortingsbehandlingen vil hindre utsettelse av Ocean Space Centre. Om NTNU-campus sier hun at kvadratmeterprisen må «betydelig ned».
Khrono 26.05.2022
Historieforsker vil skrote dagens system for akkreditering av universiteter.
Khrono 26.05.2022
UiT Norges arktiske universitet tok med seg Kronprins Haakon til Grønland. Nå er ekspedisjonen værfast.
Khrono 26.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt