AddToAny

Vi trenger faglig medbestemmelse ved HVL

Etter fusjonen i 2017 har Høgskulen på Vestlandet fått en organisasjon som er topptung og lite gjennomsiktig. Vi trenger gode strukturer for medvirkning og medbestemmelse, hvor faglighet står i sentrum.
Den siste tiden har det dukket opp en rekke saker om kontroverser ved Høgskulen på Vestlandet (HVL). Etter vårt syn bunner de fleste av disse sakene i at HVL siden fusjonen i 2017 har fått en organisasjon som er topptung og lite gjennomsiktig. Vi mangler gode nok strukturer for medvirkning og medbestemmelse, som setter faglighet i sentrum.

Konfrontert med påstander om manglende medvirkning og medbestemmelse ved institusjonen, viser ledelsen til at HVL følger Hovedavtalen som regulerer arbeidsforhold i staten, og at vi følgelig har de samme ordningene som alle andre institusjoner i Universitets- og Høgskolesektoren. Da viser de en begrenset forståelse av universitets- og høgskoledemokrati, og akademisk kultur. Vi mener at en god demokratisk kultur og en organisasjon preget av kollegial medvirkning og medbestemmelse må innebære noe annet enn å snevert følge lovens bokstav.

Ut over de påkrevde Informasjons-, drøftings- og dorhandlingsmøtene (IDF) hvor fagorganisasjonene er representert, er HVLs styre det eneste organet med ansatterepresentasjon som har beslutningsmakt ved institusjonen i dag. Fakulteter og institutter har organer med ansattre

Les mer

Flere saker fra Khrono

Hvor lett skal vi gjøre det for KI-generasjonen, spør student. Har vi ikke universiteter for å oppdra individer som kan undersøke, skrive og tenke selv, istedenfor å leke gjetteleken med informasjon fra ChatGPT?
Khrono 28.09.2023
Regjeringen vil ha mindre detaljstyring. Prosessen startet i sommer, og fortsetter nå.
Khrono 28.09.2023
Over en tredel av studentene ved fagskolene har ikke opplevd at representanter fra arbeidslivet har bidratt i utdanninga hittil i studiet, viser Studiebarometeret for fagskolestudenter.
Khrono 28.09.2023
Han framsto som en usedvanlig dyktig søker da han søkte jobb hos Universitet i Bergen. Nå vil universitetet be redelighetsutvalget se på covid-19-artiklene han publiserte mens han var ansatt.
Khrono 28.09.2023
Leder av sykepleieforbundets studentorganisasjon mener universitets- og høgskoleloven i for liten grad ivaretar studenter og deres rettigheter.
Khrono 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt