AddToAny

Vi frykter brann mer enn skjeggkre

Vi frykter brann mer enn skjeggkre
Seks av ti frykter brann i boligen, viser en ny undersøkelse. Til sammenligning er bare 16 prosent av oss bekymret for skadedyr eller sopp.
Dersom du er redd for brann i boligen, er du ikke alene. 60 prosent av de spurte i en ny undersøkelse som er gjort for Brannvernforeningen og DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) svarer at de frykter for brann i boligen.

Undersøkelsen er gjort i forbindelse med den årlige Brannvernuka, som hvert år arrangeres i uke 38.

Kun 20 prosent frykter innbrudd. Litt flere, 22 prosent, er redde for vann- eller kloakklekkasjer hjemme. Nederst på lista finner vi frykten for det i mediene mye omtalte skjeggkreet - og andre skadedyr, samt sopp i boligen.

Få har brannøvelse

At vi frykter brann mest av alle ting som kan ramme boligen er kanskje ikke overraskende, siden brann i verste fall kan koste liv. Det som imidlertid er overraskende, er at så få av oss har brannøvelse. Kun 1 av 10 har gjennomført brannøvelse hjemme i løpet av det siste året.

Er du blant de nitti prosentene som ikke har gjort det? Da er det all grunn til å lese videre og sette av en halvtime med familien i løpet av nærmeste fremtid.

Snakk om hva dere gjør ved brann

Men hvordan gjennomfører man egentlig en brannøvelse hjemme?

En stor del av jobben e

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Fra nyttår trer ny arvelov i kraft. Hvem arver? Hvor mye arver man? Hvordan gjennomføres oppgjøret? Huseiernes eksperter svarte i nettmøte 21. oktober kl. .00.
Hus & Bolig 22.10.2020
Har du en kald og trekkfull bolig og vurderer en total overhaling? Vurder først termografering og eventuelt trykktesting, for kanskje er det bare luftlekkasjer fra vinduer og dører som er årsaken.
Hus & Bolig 22.10.2020
Snart kan du oppleve de gode kursene til Huseierne i din egen stue! Huseierne arbeider nå med å digitalisere kursene.
Hus & Bolig 19.10.2020
RENTEBAROMETER: Store endringer i rentebarometeret for oktober. En ny bank er på toppen med historisk lav rente på 1,20 prosent. Men den lille skriften avgjør om du får lån eller ikke.
Hus & Bolig 15.10.2020
I løpet av vinterhalvåret opplever mange å miste strømmen. Få er likevel klar over at de kan ha krav på kompensasjon fra nettselskapet.
Hus & Bolig 13.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt