AddToAny

UTSLETT PÅ TÆR OG FØTTER

UTSLETT PÅ TÆR OG FØTTER
De vanligste hudproblemene relatert til føtter som legene ved Oslo Hudlegesenter ser hos pasientene, er infeksjoner som fotsopp og hudsykdommer som psoriasis og eksem. De har på sine nettsider laget en oversikt over ulike utslett på tær og føtter, som vi har fått lov å gjengi.
Oslo Hudlegesenter er et privat helsetilbud i Oslo sentrum med fem tilknyttede hudleger. På spørsmål om hva som er de vanligste hudproblemene de ser hos pasientene, relatert til føtter, svarer leder av senteret, doktor Kjetil Guldbakke følgende:
- De vanligste hudproblemene vi ser relatert til føtter er infeksjoner som fotsopp og hudsykdommer som psoriasis og eksem. Behandling av vorter er også en veldig vanlig problemstilling. Hvilke pasientgrupper som er mest utsatt avhenger av problemstillingen.

Behandling
Når det gjelder infeksjoner som fotsopp, så behandler hudlegene det med soppdrepende tabletter. Hudsykdommer behandles typisk med kortisonkremer og avskjellende salver. Vorter behandles med frysebehandling eller canthacure.
Oslo Hudlegesenter har per i dag verken et formelt eller uformelt samarbeid med fotterapeuter, men Kjetil Guldbakke tenker at et slikt samarbeid kun
Gå til mediet

Flere saker fra Fotterapeuten

HMS-utfordringer for medlemmer i fem forbund.
Fotterapeuten 17.12.2021
Fagforbundet representerer mange yrkesgrupper som jobber mye alene. I for eksempel hjemmetjenesten og NAV kan de ansatte da raskt komme opp i farlige eller truende situasjoner.
Fotterapeuten 17.12.2021
- Det er kjempeviktig at vi er flinkere til å snakke sammen. At vi har fått Janne, som er fotterapeut, på huset, har gitt oss en helt annen plattform for å diskutere. Det blir ikke helt det samme å ringe en fotterapeut et annet sted, påpeker ortopediingeniør Jørund Fjærbu.
Fotterapeuten 17.12.2021
Endelig var det fagkongress igjen! Det var det mange, både deltakere, arrangør, hotell, foredragsholdere og underholdere, som uttrykte glede over da årets fagkongress for fotterapeuter gikk av stabelen i 17.-19. september.
Fotterapeuten 17.12.2021
For å tilfredsstille fremtidens krav og standarder til desinfeksjon, så har både serviettene og sprayen kommet i en forbedret formulering. Den nye formuleringen gir bedre og raskere effekt.
Fotterapeuten 17.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt