AddToAny

STORT BEHOV FOR VERNEPLEIERE

Vernepleierforbundet i Delta er et ganske nytt forbund, opprettet i april 2015. De var tidligere en del av det som den gang het Helsefagarbeiderne i Delta, men valgte å trekke seg ut for å spisse kompetansen. Dette har vært vellykket for begge forbundene.
Leder for sentralstyret til Vernepleierforbundet i Delta heter Bjørn Harald Iversen og kommer fra Arnadal i Sandefjord kommune. Han har vært leder helt siden forbundet ble opprettet i april 2015. Han er selv utdannet vernepleier, har et frikjøp på 30 prosent og jobber ved siden av både innen psykiatrien og som lektor i psykologi på en videregående skole.
- Vi var tidligere en del av Helsefagarbeiderne i Delta (nå Helsefagarbeiderforbundet). Da vi gikk ut derfra og dannet vårt eget forbund, var det blant annet for å spisse arbeidet vårt mot medlemmer med vernepleierutdanning. I tillegg var det en del vernepleiere som «banket på døra» fordi de ønsket å skifte fra et annet forbund utenfor Delta, forklarer han.

Vellykket skilsmisse
Konklusjonen etter at vernepleierne opprettet sitt eget forbund, er at både vernepleierne og helsefagarbeiderne har profitert på det. Helsefagarbeiderforbundet mistet riktig nok noen medlemmer, men samtidig har også deres tilbud blitt bedre og mer spisset. De to forbundene har dessuten et godt samarbeid på flere arenaer.
Ved utgangen av november 2023 hadde Vernepleierforbundet rundt 1 500 aktive medlemmer og cirka 1 800 medlemmer totalt, inkludert studenter. De har imidlertid et mye større potensiale, for ifølge Bjørn Harald Iversen er det 20 000 vernepleiere i landet.
- Vi har ikke markedsført oss så veldig fram til nå, for det tar tid å
Gå til mediet

Flere saker fra Fotterapeuten

Administrerende direktør i Delta, Gisle Salem, er glad for å ha Fotterapeutforbundet med på laget. Det gir en viktig helhet. Deltas medlemmer jobber per i dag i yrker som omfatter alt fra fødsel til død - og alt fra hodet til føtter.
Fotterapeuten 15.03.2024
Det er liten tvil om at det er bedre å være 100 000 enn 1 000 om man skal få gjennomslag for sine kampsaker. Derfor er det viktig for Fotterapeutforbundet å være med i Delta. Samtidig er det viktig for Delta å ha Fotterapeutforbundet som medlem. Det gir både bredde og styrke.
Fotterapeuten 15.03.2024
Med nær 15 000 medlemmer er Helsefagarbeiderforbundet den største yrkesorganisasjonen i Delta. Leder i forbundet, Jette Dyrnes, reiser mye rundt for å snakke med medlemmene. Da er hun også flink til å framsnakke viktigheten av fotterapeutenes rolle.
Fotterapeuten 15.03.2024
Leder av Helsesekretærforbundet, Gro Bengtson, har alltid elsket jobben sin. Hun ble leder for å kunne bidra med å jobbe for utvikling og anerkjennelse av yrket. Ikke minst står synliggjøring høyt på agendaen.
Fotterapeuten 15.03.2024
Etter et dypdykk i Fotterapeutforbundets historie, dukker det opp en sang fra tiden da forbundet het Norske Fotterapeuters Forbund (NFF), derfor kalt NFF-sangen. Nå kan den jo omdøpes til FTF-sangen. Melodien går på den kjente OL-floka fra OL på Lillehammer i 1994.
Fotterapeuten 15.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt