Kjøttbransjen
07.02.2019
Kjøtt- og kjøttproduksjon har fått kjørt seg i mediene den siste tiden. Understøttet av EAT/ Lancet-rapporten, som ble publisert i midten av januar, har de negative strømningene knyttet til kjøtt vært svært kraftige. Men er det så ille som man kan få inntrykk av og hvordan skal husdyrbøndene og kjøttindustrien forholde seg til denne massive negativiteten rundt kjøttforbruk?
... Hvilke kriger må kjøttbransjen utkjempe og hvordan må bransjen tilpasse seg den nye virkeligheten? Vi har forsøkt å finne adekvate svar på disse spørsmålene og har snakket både med representanter for helse-Norge, trendeksperter og personer med inngående kunnskap om landbruk.
14 SIDER OG 14 GRAM PR. DAG
Påstander om og negative beskrivelser av kjøtt, har nærmest haglet i kjøttdebatten de siste ukene. Aftenposten, via sitt velrenommerte A-magasin, startet det hele rett over nyttår med en 14 siders artikkel med påstanden om at «Kjøtt har begynt å stinke» og at særlig unge skyver kjøtt og kjøttprodukter bort fra middagstallerkenen. Denne siste påstanden er for øvrig blitt tilbakevist i en rapport som kom etter oppslaget i A-magasinet. Uansett: påstandene som har blitt framsatt i debatten går på at industriell kjøttproduksjon bidrar til et husdyrhold basert på dårlig dyrevelferd, at særlig rødt kjøtt er en klimaversting på linje med lange flyreiser og at det ikke er kostholdsmessig forsvarlig eller bærekraftig å spise
Gå til mediet14 SIDER OG 14 GRAM PR. DAG
Påstander om og negative beskrivelser av kjøtt, har nærmest haglet i kjøttdebatten de siste ukene. Aftenposten, via sitt velrenommerte A-magasin, startet det hele rett over nyttår med en 14 siders artikkel med påstanden om at «Kjøtt har begynt å stinke» og at særlig unge skyver kjøtt og kjøttprodukter bort fra middagstallerkenen. Denne siste påstanden er for øvrig blitt tilbakevist i en rapport som kom etter oppslaget i A-magasinet. Uansett: påstandene som har blitt framsatt i debatten går på at industriell kjøttproduksjon bidrar til et husdyrhold basert på dårlig dyrevelferd, at særlig rødt kjøtt er en klimaversting på linje med lange flyreiser og at det ikke er kostholdsmessig forsvarlig eller bærekraftig å spise